Magabiztos győzelem a Paks otthonában

Korábban még sosem nyertünk kettőnél több góllal NB I-es mérkőzést a zöld-fehérek otthonában.

Jubileumi, 25. NB I-es mérkőzését játszotta egymás ellen szerda este a Paksi FC és a Videoton FC a Tolna megyei együttes otthonában. A 6. fordulóból elhalasztott találkozón első alkalommal került a kezdőcsapatba Tamás Krisztián, aki Stopirát helyettesítette a védelem bal oldalán, "Stopi" ugyanis kedden este végigjátszotta a Dél-Afrika - Zöld-foki Köztársaság válogatott meccset, melyet 2-1-re meg is nyertek.

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, és a labdát bár nagyjából egyenlő arányban birtokolták a csapatok, az első félórában csak a hazaiak veszélyeztettek. Előbb Kulcsár, majd Bertus lövése kerülte el a kapunkat. A 20. percben az első hazai szöglet után kisebb kapu előtti kavarodás alakult ki, végül Gévay lőtt néhány méterről alig kapu mellé. Negyedórával aztán megszereztük a vezetést! Tamás Krisztián hajszál pontosan kanyarította a labdát a bal szélről kapu elé, ahol érkezett Lazovics, és néhány lépésről a paksi kapuba fejelte a játékszert (0-1).

A 40. percben egy hazai szabadrúgást követően Zachán elé került a labda, aki pár méterről megcélozta a rövid sarkot, Kovácsik óriási bravúrral védett! Bő egy perccel később a paksi térfél közepén Hadzic nyert meg egy fejpárbajt, amivel indította is Suljicot, ő pedig nagyon higgadtan értékesítette a ziccert (0-2).

A második félidőt is a Paks kezdte aktívabban, rövid idő alatt három szögletet is elvégezhettek, az utolsó nagyon veszélyes volt, hiszen Gévay az ötösről a kapufára fejelt. Az 55. percen Suljic kapott szenzációs labdát, a bal szélen az alapvonal közeléből kapu elé lőtte azt, amit aztán a menteni igyekvő Szabó János a saját kapujába vágott (0-3). Az 59. percben Lazovics adott álompasszt Negonak, aki a kifutó Verpecz mellett eltolta a labdát, majd az üres kapuba lőtt (0-4).

20 perccel a vége előtt aztán újra Kovácsik Ádámnak kellett nagy bravúrt bemutatnia, Hahn jól helyezett lövését védte kapusunk spárgázva. Öt perccel később már kapusunk sem tehetett semmit, Bertus bal oldali beadása után az üresen érkező Bartha László a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát nyolc méterről (1-4).

A végén még Zachán fejelt közelről kapura, ám Juhász a kapu torkából szögletre bólintotta a labdát, így újabb gól már nem született, csapatunk magabiztos, fölényes győzelmet szerzett a Paks otthonában, ahol eddig mindössze egy alkalommal, még 2006-ban sikerült egynél több góllal győznünk - akkor 2-0-ra nyertünk.

Csapatunk legközelebb vasárnap 17 órakor Felcsúton látja vendégül a Haladást.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek