VIDEOTON FC - FERENCVÁROSI TC 1-0 (0-0)

Legyőztük a bajnokot és már a harmadik helyen állunk

Géresi remek szögletét követően Stopira szemfüles gólt szerzett, és szorosan tapadunk a második helyen álló MTK-ra.

A bajnokságot már hetekkel ezelőtt megnyerő FTC-t láttuk vendégül szerda este a Pancho Arénában. Mivel a kiesés elől menekülő Puskás Akadémia idegenben tudta legyőzni az MTK-t és a DVSC, valamint az Újpest sem tudott ebben a fordulóban nyerni, óriási sanszunk volt arra, hogy nagyon közel kerüljünk a második helyhez, ehhez azonban le kellett győznünk az FTC-t, ami az utóbbi időben - bajnoki mérkőzésen - nem sikerült.

Horváth Ferenc több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, Lang Ádám ismét kezdett, Haraszti ezúttal a kispadon foglalt helyet, Szolnoki előtt Nego játszott, elől pedig Géresi igyekezett megnehezíteni a zöld-fehér védők életét.

Az első komolyabb helyzetre 22 percet kellett várnunk, ekkor Trinks tekert kapu fölé 17 méterről, nagyon veszélyes helyről egy szabadrúgást. Négy perc múlva remek összjáték játék végén Nego ugratta ki szépen Oliveirát, aki egy csel után éles szögből kapura tekert, azonban a gólvonal elől sikerült az egyik vendég védőnek kivágnia a labdát.

A 27. percben Varga 18 méterről végezhetett el egy szabadrúgást, a labda a sorfalon irányt változtatott, Danilovics óriási bravúrral védett. A félidő derekán kissé paprikás hangulatúvá vált a találkozó, Solymosinak 3 perc alatt három sárga lapot kellett felmutatnia, ezzel valamelyest sikerült is féken tartania az indulatokat.

A második félidő tízedik percében hatalmas FTC-helyzetet jegyezhettünk fel: balról érkező beadásra robbant be Busai, két méterről azonban csúnyán, méterekkel kapu fölé lőtt. A kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát, hiszen egy perccel később Géresi tekert nagyszerűen kapu elé egy szögletet, a hosszú oldalon pedig Stopira roppant szemfüles gólt szerzett (1-0).

A 69. percben Pátkai vihette egyedül a labdát Jovára, 12 méterről kapura lőtt, az FTC kapusa azonban bravúrral védett.

Az utolsó tíz percben távoli átlövésekkel próbálkoztak a vendégjátékosok, azonban Danilovics végig nagyon magabiztos volt, és akár csak legutóbb Pakson, ezúttal is megóvta kapunkat a góltól.

Győzelmünkkel feljöttünk a harmadik helyre, és csupán két ponttal vagyunk lemaradva a második helyezett MTK-tól, akikkel szombaton 18 órakor játszunk "ezüstrangadót".

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek