DALA MARTIN

"Küzdős-harcos ellenféllel lesz dolgunk, akik támadni fognak"

A vasárnapi bajnokin Nyíregyházán lépünk pályára, ez lesz a szabolcsiak első mérkőzése az új stadionban. Az esélyekről a tavalyi szezont kölcsönben a Szparinál töltő fiatal kapusunkat, Dala Martint faggattuk. 

Vasárnap este stadionavatón lépünk pályára Nyíregyházán. Te voltál már az új létesítményben?

Az elmúlt szezon hazai mérkőzéseit Balmazújvárosban játszottuk, de voltunk már fotózáson az új stadionban, így nekem is volt szerencsém látni. Akkor még a belső részeken és az irodákban munkálatok folytak, a lelátó és a fű viszont készen volt, számomra nem lesz teljesen ismeretlen a stadion.

A 2023/2024-es évadban bajnok lett a Nyíregyháza az NB II-ben, kölcsönjátékosként ebben neked is tevékeny részed volt. Mik az erősségei a Tímár-csapatnak?

A tavalyi évben kiemelkedő csapatunk volt az NB II-ben. Nagy tempójú focit játszottunk, taktikailag fegyelmezettek voltunk, mindig pontosan tudtuk, mi a célunk. Ez a játék a Magyar Kupában az NB I-es csapatok ellen is működött. Az idei rajtnál kicsit beragadt a Nyíregyháza, de Tímár Krisztiánt ismerve biztos, hogy egy motivált csapat lesz az ellenfelünk. A stadionavató miatt, sokezer ember előtt egy küzdős-harcos ellenféllel lesz dolgunk, akik támadni fognak.

Milyen állapotban látod a csapatot és mit vársz a mérkőzéstől?

Mindenképpen jót tett ez a két nap szünet, sikerült kipihennie magát mindenkinek. Végre egy teljes hetet készülhetünk egy meccsre, ez is nagy segítség. Okosan kell játszanunk, mert a Nyíregyháza biztosan feltüzelt állapotban lesz. Ha betartjuk a taktikai utasításokat és fegyelmezetten a saját játékunkat játsszuk, akkor remélem, felénk billen majd a mérleg nyelve.

Dala Martin

#57

Dala Martin

Kapus

2024-2025 szezon

1 Meccs

0 Gól

90 Játszott perc

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek