KLUBREKORD

Kovács Patrik ismét történelmet írt

Kovács Patrik nemcsak a Vidi történetének legfiatalabban debütáló NB I-es játékosa, de immár ő klubunk történetének legfiatalabb NB I-es gólszerzője is.

Kovács Patrik idén februárban már beírta magát klubunk históriás könyvébe azzal, hogy nála fiatalabban senki sem mutatkozott be a Vidiben az élvonalban. Fiatal támadónk 6016 naposan debütált az NB I-ben, 158 nappal korábban, mint az addigi klubrekorder, Zsinka János.

Az Újpest FC elleni bajnokin pedig egy újabb Zsinka-rekordot döntött meg, eddig ugyanis Zsinka János volt a Vidi történetének legfiatalabb élvonalbeli gólszerzője. 17. születésnapja után 15 nappal szerezte meg az első NB I-es gólját csapatunkban egy MTK elleni 6-2-es siker alkalmával.

Kovács Patrik azonban a 17. születésnapja előtt 4 nappal volt eredményes vasárnap este Újpesten, így mostantól már két klubrekord is Patyó nevéhez fűződik.

"Sajnos az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, mindezek ellenére boldog vagyok, hogy megszereztem az első NB I-es gólomat a Vidiben. Ráadásul mindig is az volt az álmom, hogy az első gólomat a Szusza Ferenc Stadionban szerezzem. Egyetlen dolgot sajnálok csak a vereség mellett, az pedig az, hogy édesapám nem tudott a helyszínen lenni, így nem láthatta élőben az első vidis gólomat, de természetesen a tv-ben nézte a meccset és a lefújás után szinte azonnal küldött is egy videót, amiben örömében sírt a gólom miatt és így gratulált nekem. Ezt a gólt sosem fogom elfelejteni, az pedig már csak hab a tortánt, hogy egy újabb vidis rekordot sikerült megdöntenem. Bízom benne, hogy a jövőben még sok gólt ünnepelhetek piros-kékben" - nyilatkozta honlapunknak klubunk történetének legfiatalabb gólszerzője, Kovács Patrik, akinek ezúton is gratulálunk!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek