VIDEOTON FC - VASAS FC 2-2 (0-2)

Kétgólos hátrányból egy pontot szereztünk a Vasas ellen

Az első játékrészben négy perc alatt két gólt kaptunk, a második félidőben pedig három perc alatt egyenlítettünk. Rengeteg helyzetünk volt, végül azonban csupán egy pontot szereztünk.

Csapatunk szombat este a kiesés ellen menekülő Vasas FC-t látta vendégül a Pancho Arénában. Az idei szezonban ez volt a harmadik mérkőzés, Budapesten a Vasas nyert 2-1-re, míg ősszel, Székesfehérváron mi szereztük meg a 3 pontot.

Horváth Ferenc egy helyen változtatott a DVSC elleni győztes csapaton, Simon Ádám öt sárga lapja miatt nem léphetett pályára, helyette Pátkai Máté kezdett. Már a 4. percben gólt szerezhettünk volna, Haraszti adta ki a jobb szélen felfutó Szolnokinak a labdát, védőnk becsapta ellenfelét, majd a 16-oson belülről Géresinek passzolt, aki öt méterről kapura lőtt, Hermány védeni tudott, a kipattanót Feczesin tette kapura, de egy játékosban elakadt a játékszer. A 7. percben Suljic szépen, sarokkal hozta játékba Géresit, aki remek labdával szolgálta ki Harasztit, ő pedig 16 méterről centikkel tekert a bal felső sarok mellé.

Az első 13 percben óriási fölényben futballoztunk, mégis a Vasas szerzett vezetést a 14. percben. Egy gyors kontra végén Remili Mohamed a leshatárról lépett ki, majd egyedül vitte a labdát Kovácsikra, majd átemelte kapusunkat. (0-1.) 

Négy perccel később egy újabb gyors ellentámadást vezettek az angyalföldiek, majd szerencsés körülmények között eljutott a labda Remilihez, aki 13 méterről kapura lőtt, Kovácsik még bele tudott érni a labdába, védeni azonban nem sikerült, a játékszer a jobb felső sarokban kötött ki (0-2).

A 28. és a 33. perc között öt sarokrúgást is elvégezhettünk, ezekből azonban komolyabb gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk. A 44. percben Oliveira lövésébe egy vendég védő önfeláldozóan vetődött bele a 16-oson belül. Kívülről úgy tűnt, mintha a kezét is érintette volna a labda, azonban sem a játékvezető, sem a partjelző, sem az alapvonali asszisztens nem látott szabálytalanságot.

A második félidőben gyakorlatilag végig egykapuztunk, rengeteg helyzetet sikerült kialakítanunk. Az 52. percben Oliveira szabadrúgását követően Juhász fejelt kapura, Hermány védett. Az 56. percben Géresi tekert kapu mellé 15 méterről, egy perccel később újabb lehetőség adódott Géresi előtt: a Vasas kapusa elég bizonytalanul mozdult ki kapujából, és a jobb szélről átívelt labda eljutott "Küsü"-höz a túloldalon, azonban kisodródott helyzetben kapu mellé lőtt.

A 62. percben ismét Géresi volt a főszereplő: Suljic szerzett labdát az ellenfél 16-osánál, két csel után Géresinek passzolt, aki 12 méterről, a bal szélről, kapura lőtt, Hermány óriási bravúrral kapufára paskolta a játékszert! Öt perccel később Nego lövése elakadt egy védőben, a labda Oliveira elé került, aki 15 méterről, ballal kapu fölé lőtt.

A 74. percben sikerült szépítenünk! Oliveira beadása utat talált Géresihez, aki ugyan kicsit hosszan vette át a labdát, de szép bokamozdulattal így is sikerült kapuba juttatnia a játékszert a kimozduló kapus mellett mintegy 5 méterről. (1-2.) 

Három perc múlva már egyenlő volt az állás: Géresi adta be a labdát a bal szélről, a hosszú oldalról visszafejelt labdát Nego vette le, majd kapura fordult, és 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (2-2.)

A 88. percben a győztes gólt is megszerezhettük volna, de Tischler nagy helyzetben, közelről Hermányba fejelte a labdát. A hosszabbítás perceiben még egy Vasas-kontrát láthattak a nézők, a vendégek támadója viszont hiába vezette ziccerben a labdát Kovácsikra, mert les miatt megállította a támadást a játékvezető. 

Csapatunk legközelebb április 16-án, szombaton 18.00-kor a Paks vendégeként lép pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek