VIDEOTON FC - FK ČUKARIČKI 2-0 (0-0)

Kétgólos győzelem a Čukarički elleni első meccsen

Bódi első vidis góljával és Suljic 92. percben szerzett találatával nyertünk a szerb bronzérmes ellen.

Csütörtök este kellemes, körülbelül 17 fokos, igazi futballidőben kezdődött csapatunk Európa Liga-mérkőzése a szerb bronzérmes FK Čukarički ellen. A vendégek az első körből 6-3-as összesítéssel, magabiztosan jutottak tovább a kazah Ordabaszi ellen, míg a mieink 3-2-vel léptek túl a moldáv Zaria Baltin.

Két játékosunk kisebb sérülés miatt nem volt ott a mai keretben. Pölöskei egy rúgást kapott a lábára, míg Simon derékfájdalmak miatt nem léphetett pályára. Már az első percek alapján látszódott, hogy a vendégek mestere igen jól megszervezte csapata védelmét. Az első lehetőségünket a 12. percben jegyezhettük fel, Géresi kapott jó labdát a jobb szélen, középre adására azonban Barczi nem érkezett oda időben, Stevanovic kivetődve megszerezte a játékszert. A 22. percben Pátkai indította Géresit, aki kicselezte a kapust, de Piasentin az utolsó pillanatban még szerelni tudta, Bódi ismételhetett távolról, de a labda egy védőről szögletre pattant.

Szűk tíz perccel a félidő vége előtt Nego óriási szerelést mutatott be a 16-osunkon belül, becsúszva sikerült megakadályoznia Mandicsot a gólszerzésben. A 39. percben Géresitől került a labda Barczi elé, aki éles szögből lőtt kapura, de lövésébe még bele tudtak érni, így a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Az 58. percben megszereztük a vezetést! Géresi nagyon erőszakosan bent tartott egy labdát, majd középre adta, Bódi pedig jó ütemben érkezett, és szép gólt lőtt. (1-0.) 

Tíz perccel később a csereként pályára lépő Jovanovic csapta be Viníciust, majd átlöbbölte a labdát kivetődő kapusunk fölött, szerencsére az ötösön belül nem érkezett szerb játékos. A 79. percben Nego-t a dán játékvezető második sárgával kiállította.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt Suljic beadását Pátkai fejelte kapura néhány méterről, Stevanovic védett. Fél perccel később Pátkai ugratta ki Feczesint, aki 14 méterről alig lőtt kapu mellé.

Akár csak két héttel ezelőtt, ezúttal is sikerült gólt szereznünk a 92. percben. Feczesin harcolt nagyot a labdáért, amit meg is szerzett, majd bevezette a játékszert a 16-oson belülre, ahonnan nagyon önzetlenül passzolt Suljicnak, ő pedig néhány lépésről a kapuba lőtt. (2-0.)

A visszavágóra egy hét múlva Belgrádban kerül sor. Vasárnap 18 órakor pedig a DVTK ellen lejátsszuk a szezon első bajnokiját Felcsúton, a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek