NB I, NBII, NB III

Két zöld-fehér meccs vár ránk a héten

Szerdán a Haladás otthonában, vasárnap Győrben lépünk pályára. A Puskás Akadémia FC szerdán a Haladás II-t, szombaton az Ajkát fogadja, a Vidi II ellenfele az RTK lesz hétvégén.

OTP Bank Liga 20. forduló
2013. április 10. szerda, 16.00: Haladás - Videoton FC (TV: Duna)

A 20. fordulóból elhalasztott mérkőzésünket szerdán játsszuk le Szombathelyen. A Haladás egy Fradi elleni hazai döntetlennel hangolt ellenünk, mi pedig 2-1-es vereséget szenvedtünk Miskolcon. A zöld-fehérek 27 ponttal a 11. helyen állnak, mi 35 egységgel a harmadik pozícióban. A délután négy órakor kezdődő összecsapáson rendkívül fontos lenne a győzelem, hiszen lépéselőnybe kerülhetnénk a nyomunkban járó Ferencvárossal szemben, és 3 pontra megközelíthetnénk az előttünk álló MTK-t, hiszen mindkét csapat csak egy későbbi időpontban játssza le az elmaradt meccsét. Ősszel Gyurcsó Ádám duplájával nyertün Sóstón a Hali ellen.

NB II Nyugati csoport 19. forduló
2013. április 10. szerda, 16.30: Puskás Akadémia FC - Haladás II

A Vidihez hasonlóan a Puskás Akadémia FC is a Haladással játszik szerdán, csak a második csapattal. Benczés Miklós együttese ugyanúgy elhalasztott találkozón lép pályára hazai környezetben. A felcsútiak 1-0-ra győztek Gyirmóton a hétvégén, így már 12 illetve 13 pont előnnyel vezetik az NB II Nyugati csoportját az Ajka és a Kozármisleny előtt, igaz a harmadik helyezett baranyai csapat egy meccsel kevesebbet játszott.

NB III Duna csoport 22. forduló
2013. április 13. szombat, 14.30: Videoton FC II - Rákosmenti TK

Szombaton az utolsó helyezett RTK lesz a Vidi II vendége Felcsúton, akiket ősszel 1-0-ra vertünk idegenben. NB III-as csapatunk múlt héten Budafokról hozta el a három pontot, megerősítve ezzel második helyét a táblázaton, és talán ezzel a győzelemmel maguk mögött hagyják az elmúlt fordulók gyengébb eredményeit, amikor kétszer is kikaptak egymás után.

NB II Nyugati csoport 22. forduló
2013. április 13. szombat, 16.30: Puskás Akadémia FC - Ajka

A tavasz egyik nagy rangadója következik szombaton Felcsúton, ahol a második helyezett Ajka lesz az ellenfél. A vendégek annak ellenére állnak a dobogó második fokán, hogy tavasszal lejátszott öt mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni, kétszer pedig kikaptak. A Puskás Akadémia FC viszont ötből négyet behúzott, ennek is köszönhetően vezetik meggyőző előnnyel a tabellát. 

OTP Bank Liga 23. forduló
2013. április 14. vasárnap, 16.30: Győri ETO - Videoton FC (TV: M1)

A listavezető Győr egyelőre nem tud hibázni tavasszal, mind a négy meccsüket megnyerték Pintér Attila tanítványai, így az MTK előtt 9, előttünk 15 ponttal vezetnek. A zöld-fehérek egész héten erre a meccsre készülhetnek, nekünk viszont - mint fentebb elemeztük - szerdán még a Haladás elleni meccset is le kell játszanunk. Ősszel a Sóstói Stadionban - Koltai Tamás találatával - nyerni tudtak a győriek.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek