VIDEOTON FC - VASAS FC 2-0 (2-0)

Két szép gól, három fontos pont a Vasas ellen

Kovács István és Gyurcsó Ádám is gyönyörű gólt lőtt, mindketten megcsillogtatták specialitásukat az angyalföldiek elleni bajnokin.

Szombat délután 87. alkalommal mérkőztünk meg az NB I-ben a Vasassal, Székesfehérváron pedig ez volt a két együttes 44. találkozója. Szinte hihetetlen, de az angyalföldi csapat eddig csupán négy alkalommal tudott nyerni ellenünk a Sóstói Stadionban - utoljára még 2001-ben.

Nos, az első percekben úgy tűnt, a Vasas mindenáron meg akarja törni a rossz, székesfehérvári sorozatát, hiszen már a második perc végén megszerezhette volna a vezetést a fővárosi piros-kék együttes, Ievgen közeli lövését azonban nagy bravúrral védte Danilovics. Egy perc múlva Remili vitte el a labdát Nego mellett, majd éles szögből kapu mellé bombázott. Tíz percet kellett az első helyzetünkre várni, melyet sikerült is gólra váltanunk. Nem is akármilyen találattal szereztük meg a vezetést. Kovács István vezetgette a labdát, majd 16 méterről, ahogy azt tőle már megszokhattuk, jobb külsővel, védhetetlenül tekert a jobb alsó sarokba. Csodálatos gól volt (1-0)! A 17. percben Feczesin lövése ment kapu fölé, öt perccel később pedig Oliveira távoli lövését védte magabiztosan Nagy Gergő. A félidő derekán közel járt a Vasas az egyenlítéshez, egy szöglet után Ubiparip lőhetett hét méterről kapura, Daniloivcs óriásit védett! A 27. percben Vinícius adta el a labdát a kapunk előterében, Ievgen szerencsénkre kapu fölé lőtt 16 méterről. Félóra telt el a mérkőzésből, amikor Gyurcsó kapott jó labdát a hosszú oldalon, egy pattanás után, kapásból, bal lábbal, centikkel lőtt kapu mellé. Három perccel később már nem hibázott "Gyurma", amikor 24 méterről végezhetett el egy szabadrúgást. Válogatott középpályásunk megnézte a bal felső sarkot, majd neki futott, és jobb lábbal, gyönyörűen tekert abba a sarokba, amelyiket kinézte magának (2-0). Egy perccel később, a nagy kedvvel futballozó Gyurcsó két szép csel után, 7 méterről lőtt a rövid sarok irányába, Nagy most védeni tudott. Öt perccel a szünet előtt Oliveira ültette le egy gyönyörű csellel védőjét a földre, majd középre adott, a Vasas utánpótlás-válogatott kapusa azonban el tudta öklözni Feczesin feje elől a labdát.

A második félidőben inkább a mezőnyjáték dominált, a kapuk nem forogtak annyiszor veszélyben, mint az első 45 percben. Az 56. percben láthattuk a legnagyobb gólhelyzetet, kettő az egyben hozhatta a Vasas a labdát a kapunkra, Ievgen kapott remek indítást, Danilovics azonban zseniálisan vetődött ki a kapuból, és "levette" a Vasas támadójának lábáról a játékszert. Óriási védés volt! A folytatásban a mieink magabiztosan őrizték kétgólos előnyüket, és bár a második játékrész nem hozott látványos futballt, azonban az első félidő két gyönyörű gólja, és Danilovics bravúrjai összességében három fontos pontot értek számunkra.

Nehéz sorozat vár a Vidire, hiszen idei utolsó négy meccsünket az MTK, az FTC a DVSC és a Paks ellen fogjuk játszani.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek