EL, NB I, NB II, NB III

Két nagy meccs is vár ránk a héten

Európa Liga-mérkőzés csütörtökön a Basel, majd bajnoki rangadó vasárnap a Loki ellen. A Vidi II és a Puskás Akadémia egyaránt idegenben lép pályára hétvégén.

UEFA Európa Liga G. csoport, 3. mérkőzés

2012. október 25. (csütörtök) 19 óra: Videoton FC - Basel (TV: STORY4)

Csütörtökön este az Európa Liga csoportkörének harmadik játéknapján csapatunk a Baselt látja vendégül Sóstón. A svájci együttes az eddigi két fordulóban két döntetlent ért el, először a Sporting Lisszabon otthonában játszott 0-0-át, majd hazai pályán 2-2-t a Genk ellen. Mi ugye a genki vereséget (0-3) követően csodálatos játékkal 3-0-ra győztünk a Sporting ellen három hete, amivel másodikak vagyunk a csoportban. A Basel egyébként - a múlt heti edzőváltás ellenére - kikapott hétvégén a svájci bajnokságban és negyedik a táblázaton. (EL-ellenfeleink aktuális eredményeiről itt olvashat.)

OTP Bank Liga 12. forduló

2012. október 28. (vasárnap) 16 óra 30 perc: Videoton FC - DVSC (TV: M1)

Három nappal az Európa Liga-mérkőzés után már bajnoki rangadó vár csapatunkra, vasárnap délután a Debrecent fogadjuk. A Loki egy Diósgyőr elleni győzelemmel (2-0) hangolt ellenünk, melynek köszönhetően második a táblázaton. Ebben az évben harmadszor találkozunk a piros-fehérekkel, márciusban 1-0-ás vereséget szenvedtünk tőlük a bajnokságban, júliusban viszont tizenegyesekkel megnyertük ellenük a Szuperkupát.

NB III. Duna csoport 11. forduló

2012. október 27. (szombat) 14 óra 30 perc: Érdi VSE - Videoton FC II

Hétvégén egy sima 4-0-ás győzelemmel folytatta szereplését a Vidi II az NB III Duna csoportjában, mellyel harmadik a táblázaton, mindössze két ponttal lemaradva az éllovas Budaörs mögött. Komjáti András csapata az ötödik helyezett Érdhez látogat szombaton és egy esetleges győzelemmel, valamint a többi eredmény megfelelő alakulásának segítségével akár az élre is állhat.

NB II. Nyugati csoport 11. forduló

2012. október 28. (vasárnap) 11 óra: Kaposvár - Puskás Akadémia

A Veszprém elleni hazai pályán elért 1-1-től függetlenül továbbra is vezetik az NB II Nyugati csoportját Benczés Miklós tanítványai, elsősorban azért, mert legnagyobb üldözőjük, a Kozármisleny is csak döntetlenre volt képes saját pályáján az elmúlt hét végén. A Puskás Akadémia a Kaposvári Rákóczihoz látogat vasárnap, akik tizenegyedikek a táblázaton.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek