FC BASEL - VIDEOTON FC

Kedvezményes belépő a Bázelbe utazó fehérvári szurkolóknak

Székesfehérvár polgármestere, három képviselő és a Videoton FC is támogatja a visszavágóra jegyet váltókat.

Hazai pályán remek a mérlegünk az Európa Liga csoportkörében, a nemzetközi mezőnyben menetelő csapatunk pedig minden eddigit felülmúló szurkolói támogatásban részesül, éppen ezért fogott össze Székesfehérvár polgármestere, a város három önkormányzati képviselője és a Videoton FC, hogy segítse a következő idegenbeli mérkőzésre, a Basel elleni visszavágóra jegyet váltókat.

Sokak álma vált valóra, amikor kiharcoltuk az Európa Liga csoportkörébe jutást. Már eddig is jelentős szurkolói bázisunk rohamosan gyarapszik, folyamatosan nő a nemzetközi mérkőzésekre elővételben eladott jegyek száma. Nem is csoda, hiszen eddig minden hazai meccsünkön sikert arattunk. Ehhez a példaértékű szakmai munka mellett a „hangos és emberektől nyüzsgő lelátók” is kellenek. A szurkolók kitartását és lelkes lokálpatrióta magatartását megköszönve klubunk és Székesfehérvár városa összefogott, hogy az eredetihez képest féláron, 5800 helyett 2900 forintért válthasson belépőt 200 kiutazó fehérvári a Basel elleni visszavágóra.

„Óriási büszkeséggel, nem polgármesterként, hanem a csapat lelkes szurkolójaként ülök ott minden hazai pályán játszott mérkőzésen, így át tudom érezni a közönség erejét és a csapat sikeres szereplésében betöltött szerepét. Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a Videoton FC vezetőinek és a pályára lépő játékosoknak, hogy házhoz hozták nekünk a csodát, azaz hogy több mint két évtized után ismét jelentős külföldi csapatok érkeznek Sóstóra. Köszönettel tartozunk természetesen a szurkolóknak is, azoknak a fehérváriaknak, akik jegyet váltanak a meccsekre és biztatják a tényleg nagyon jól teljesítő Vidit. A fiatalok számára ennél jobb ösztönzőt el sem tudok képzelni! Remélem, hogy minél többen fociznak majd klubokban vagy a lakótelepi grundokon és válik életük részévé a sport. Éppen ezért csatlakoztam a Basel elleni visszavágóhoz kapcsolódó közös akcióhoz” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A hazai EL-mérkőzéseken tömött lelátók előtt játszunk, de van egy lelkes szurkolói mag, amely az idegenbeli meccsekre is elkíséri a csapatot. Most éppen Bázelbe készülnek, ahol a november 8-i mérkőzésen akár a továbbjutást is kiharcolhatjuk. A svájci utazás költségekkel jár, illetve a belépőjegy is drágább, mint a hazai meccsekre. Emiatt fogott össze Székesfehérvár polgármestere, a Videoton FC, valamint három futballszerető önkormányzati képviselő, Juhász László, Viza Attila és Kovács Zsolt, így 200 darab jegyet féláron válthatnak meg a szurkolók.

„Az ötlet onnan jött, hogy a szurkolói klub vezetőjeként látom a többiek lelkesedését és látom azokat a nehézségeket is, amelyekkel egy-egy külföldi mérkőzésen való részvétel jár. Ezért vetődött fel bennem, hogy ez alkalommal álljunk oda ezek mellé a sportszerető fehérváriak mellé. Azt hiszem, hogy a Vidi eddigi szereplése után most egy nagyon fontos, számunkra „futballtörténeti” pillanat előtt áll a csapat. Biztosan jól jön majd a hazulról érkezett szurkolók segítsége a pálya mellől. Ezért támogatjuk a kiutazó fehérváriakat” – ismertette a közös tervet Juhász László önkormányzati képviselő. „Én magam is nagy futballdrukker vagyok. Nem volt tehát kérdés, hogy amikor képviselőtársam megkeresett, azonnal csatlakoztam ehhez a kezdeményezéshez. Sok közösséget, sokféle célt támogatunk önkormányzati képviselőként. Ez a mostani is egy olyan, ami sok fehérvárinak fontos” – mondta el Viza Attila önkormányzati képviselő.

Az együttműködés tehát azt jelenti, hogy Székesfehérvár polgármestere 100 000 forintot, Juhász László önkormányzati képviselő 200 000 forintot, Kovács Zsolt önkormányzati képviselő 100 000 forintot, Viza Attila önkormányzati képviselő pedig 50 000 forintot ajánlott fel a november 8-i, baseli mérkőzésre jegyet váltók támogatására. Ehhez jön még klubunk felajánlása. Mindezek eredményeként a kinti meccsjegyet féláron, azaz 5800 forint helyett 2900 forintért vehetik meg a szurkolók. "Először a fehérváriak kiutazásának támogatása vetődött fel ötletként, de a belépőjegy támogatása több embert érint, így kétszáz, a csapatot elkísérő szurkolónak kedvezményes árat tudunk nyújtani, azoknak is, akik nem a klub által indított busszal mennek Svájcba" – ismertette a részleteket Várkonyi Ádám, a klubunk kereskedelmi és marketingigazgatója.

Az FC Basel elleni svájci visszavágóra kizárólag a VidiShopban, október 29-én 10 órától november 5-ig válthatják meg a kedvezményes belépőt az érdeklődő szurkolók. A klub kedvezményes utazási lehetőséget is kínál a drukkereknek: 20 000 forintért válthatják meg a buszjegyet az érdeklődők azokra a buszokra, amelyek Székesfehérvárról indulnak majd Bázelbe a mérkőzés előtti nap estéjén, és a meccs után közvetlenül indulnak haza.

További információt a klubunk által szervezett, kedvezményes árú buszos útról ide kattintva talál!

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek