Juhásznál Ribery az aranylabdás

Védőnk, mint a válogatott csapatkapitánya a Bayern München francia szélsőjére szavazott, másodiknak Lionel Messit, harmadiknak pedig Zlatan Ibrahimovicot jelölte.

A FIFA és a France Football Aranylabdájának jelöltjeire minden országból három szavazat érkezik. A szövetségi kapitány, egy válogatott játékos (általában a csapatkapitány) és egy újságíró adhatja le voksát. Juhász Roland, mint a nemzeti csapat kapitánya Frank Riberyt, a Bayern München és a francia válogatott szélsőjét találta legalkalmasabbnak a díjra.

"Klubcsapatával minden sorozatot megnyert, kitűnően játszott, rengeteget tett hozzá a Bayern idei nagy menteléséhez, úgyhogy egyértelműen ő volt számomra ennek az évnek a legjobbja" - mondta védőnk.

Második helyre a Barcelona és az argentin válogatott sztárját, a korábbi négyszeres aranylabdás Lionel Messit, a harmadikra a PSG és a svéd nemzeti együttes csatárát Zlatan Ibrahimovicot tette.

"Messi minden évben a lista elejére kívánkozik, trófeákban azonban ezúttal Ribery megelőzte, úgyhogy ezért csak második, Ibrahimovic pedig az elmúlt hónapok teljesítménye alapján nálam mindenképp befér a harmadik helyre" - tette hozzá Juhász Roland. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu - The Telegraph

További hírek