ELLENFÉL-LES

John Obi Mikel kínai élvonalbeli csapata vár a Vidire hétfőn

A Tiencsin TEDA FC legutóbb a 13. helyen végzett a bajnokságban.

Utolsó spanyolországi megmérettetése vár a Vidire a 2018 téli felkészülési időszakban. A marbellai edzőtáborban előbb az orosz U21-es válogatottat győztük le 2-0-ra, majd az orosz élvonalbeli FK Krasznodart vertük 1-0-ra, mielőtt fiatal csapatunk 5-0-s vereséget szenvedett az EL-résztvevő Dinamo Kijev ellen. A hétfői ellenfél a kínai élvonalban szereplő Tiencsin TEDA FC lesz, a mérkőzés 16 órakor kezdődik majd.

Az 1951-ben alapított gárdát 1998 óta ismerhetjük jelenlegi nevén és összesen háromszor nyerték meg a mostani kínai élvonal elődjét, a Jia-A League-et. Legutóbbi komoly sikerük a 2011-es kínai FA Kupa-győzelem. A tavaszi-őszi lebonyolítású kínai bajnokság 2017-es kiírásában a 13. helyen zártak, az utolsó mérkőzéseken pedig már a 42-szeres NSZK-válogatott Uli Stielike ült a kispadon - ő 1985-ben a Real Madrid tagjaként a Vidi ellen is pályára lépett az UEFA Kupa döntőjében.

A transfermarkt.de portál által 13 millió euró összértékűre becsült Tiencsin mindössze négy légióst foglalkoztat, közülük messze a legismertebb John Obi Mikel. A hamarosan 31. életévébe lépő középpályás 2006 és 2017 között a Chelsea-t erősítette, akikkel többek között Bajnokok Ligáját is nyert. 2017 januárjában szerződött Kínába, de 4 millió eurós értékével mégsem ő a legdrágább TEDA-labdarúgó: a 17-szeres ghánai válogatott Frank Acheampongot 4,5 millió euróra taksálják.

A Tiencsin TEDA FC a közelmúltban a felkészülés során 3-0-ra kapott ki a Sparta Prahától és 3-1-re a Dinamo Kijevtől.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek