ELLENFÉL-LES

Hullámvölgyben lévő Lech Poznan vár ránk

A 16 csapatos lengyel bajnokságban a tabella 13. helyén áll 5 forduló után EL-ellenfelünk.

A Lech Poznan az előző szezonban története során ötödször nyerte meg a lengyel pontvadászatot, sőt, júliusban a Szuperkupát is elhódították, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében pedig simán, kettős győzelemmel búcsúztatták a bosnyák FK Sarajevót. Jól végződött tehát a tavalyi és jól indult az idei idény a kék-fehérek számára, de aztán botladozni kezdett a csapat. A bajnokság első öt fordulójában mindössze 4 pontot szereztek, és csak a 13. helyen állnak, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében pedig otthon és idegenben is kikaptak a svájci Baseltől, így átkerültek az Európa Ligába. 

Legutóbbi meccsükön - a Zaglebie Lubin otthonában - mindhárom magyar játékos kezdőként kapott szerepet a Lech együttesében, Kádár Tamás végig a pályán volt, Holman Dávidot a szünetben cserélték le, Lovrencsics Gergő pedig már a 12. percben kénytelen volt elhagyni a pályát vállsérülés miatt. A meccset  2-1-re elveszítette a poznani gárda. Ezen a találkozón a következő csapatnak szavazott bizalmat Maciej Skorza vezetőedző:

Buric - Ceesay, Kádár, Kaminski, Kedziora - Tralka, Tetteh (Thomalla) - Lovrencsics (Formella), Holman (Linetty), Kownacki - Robak.

A Vidi elleni csütörtöki meccs után, a hatodik fordulóban egyébként a listavezető Piast Gliwicével találkoznak majd Kádárék.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek