Henning Berg: “Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ez minőségi foci volt”

Vezetőedzőnk a gólt azért hiányolta az FK Krasznodar elleni találkozóról, a Lokomotiv ellen pályára lépő fiatalokat pedig dicsérte.

Mozgalmas napja volt a csapatnak pénteken a spanyolországi edzőtábor utolsó előtti napján. Délután egy rendkívül fiatal együttes játszott a Lokomotiv Moszkva ellen, majd rutinosabb játékosaink csaptak össze a szintén az orosz élvonalban szereplő FK Krasznodarral. Henning Berget először az első mérkőzésről kérdeztük.

“Alapvetően a Lokomotiv második sora ellen játszottuk volna, de a csütörtöki edzőmérkőzésük elmaradt, így a lehető legjobb csapatukkal álltak ki. Érthető módon így ez a meccs nagy teszt elé állította a fiatal játékosokat. El kell ismerni, jobbak voltak két góllal, még akkor is, ha volt némi balszerencsénk a találatoknál. Többet védekeztünk, mint támadtunk, de így is hasznos mérkőzést játszottunk. Majdnem mindenki kilencven percet kapott egy erős csapat ellen, Lénárt András jól játszott középen, Sejben Viktor nagyon jól teljesített jobbhátvédként, Pölöskei Zsolt is jól helyt állt és annak is örültem, hogy Fejes András és Simon Ádám is újra ott lehettek a pályán a sérülésük után.”

Vezetőedzőnk természetesen az FK Krasznodar elleni találkozóról is kifejtette véleményét.

“Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ez minőségi foci volt. A gól persze hiányzott, főleg annak tükrében, hogy sok szép támadást vezettünk és nagy helyzeteink voltak. A lehetőségek száma alapján ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. A Krasznodar egy remek csapat, de jól védekeztünk ellenük, pedig Oroszország egyik, ha nem a legjobb támadója is ott volt a pályán. A felkészülés alatt most játszottunk a legerősebb csapat ellen, élesebb volt a Krasznodar, mint a Zenit. Gyors, intenzív meccset vívott egymással a két együttes. Mi hiányzott a gólhoz? Még nem vagyunk teljesen “készen”, az edzőtáborok azért alapvetően az erőnléti felkészítésről, taktikáról szóltak, a befejezések egyelőre még nem kerültek annyit terítékre. Ahogy jönnek a tétmérkőzések, ezeket a helyzeteket be tudjuk majd lőni. Még egyszer elmondom, edzőként nagyon tetszett, amit ezen a meccsen láttam - ne felejtsük, az Európa Ligában szereplő, orosz ötödik ellen vezettünk szép támadásokat egy igen kemény, éles mérkőzésen.”

Igor Shalimov, az FK Krasznodar korábbi orosz válogatott vezetőedzője szerint is hasznos meccset játszott a két csapat.

“Megfelelő lépcsőfok volt ez a mérkőzés a felkészülésünk során, jó meccset játszottunk egy erős csapat ellen. Jól játszottunk, persze azt is el kell ismerni, hogy néhány esetben a szerencse is mellettünk állt, de mindent összevetve hasznos volt ez a találkozó, amelynek a tanulságait le kell vonnunk a jövőre nézve.”

A Lokomotiv Moszkva rutinos mestere, Yuri Semin a lefújást követően nem kívánt nyilatkozni a helyszínen lévő újságíróknak.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek