TUDÓSÍTÁS

Hatalmas csatában győztünk, de a Győr jutott a döntőbe

Kovács és Brachi góljával ledolgoztuk a hátrányunkat, Tarmo Kink azonban a hosszabbításban eldöntötte a meccset. 

3400 néző előtt kezdődött a Magyar Kupa-elődöntő visszavágója Győrben, a hazaiak kétgólos előnyről várhatták a találkozót, hiszen három hete 2-0-ra győzni tudtak a Sóstói Stadionban.

Hatalmas lendülettel indítottuk a találkozót, teljesen beszorítottuk a házigazdákat, Nikolics előbb 17 méterről, később 10 méterről fordulásból próbálkozott lövéssel, de nem sikerült betalálnia. A félidő közepén Brachi lapos beadása két játékosunk előtt is elsuhant, ez volt az addigi legnagyobb lehetőség. Kicsit később Kink léphetett ki védőink között, hatalmas helyzetben ballal a bal alsó mellé lőtt. Újabb négy perc múlva Juhász fejelt kapufát Álvarez szöglete után. A játékrész vége előtt végig az ETO kapuja előtt pattogott a labda, de a gólhoz nem kerültünk közelebb.

A második félidőben tovább folytattuk a támadásvezetéseket, a hazaiak inkább kivárásra játszottak. Alig több mint 10 perc elteltével aztán Kovács nagyszerű labdát kapott Mitrovicstól és gyönyörűen kilőtte a hosszúsarkot. Még nagyobb iramra kapcsoltunk, de a 64. percben szerencsétlen eset történt, és legalább 5 percig állt a játék. Nikolicsot fejbe rúgta egy győri játékos a tizenhatosnál, aki a földön maradt mozdulatlanul. Azonnal érkezett a mentő, hiszen látszott, nagy baj van. Mint később kiderült, támadónk elájult, majd a kocsiban már magához tért, de a biztonság kedvéért a kórházba szállították megfigyelésre.

Pár perccel később Gyurcsót rántották le a győri kapu előtt, a megítélt büntetőt Brachi magabiztosan lőtte a jobb alsóba, ezzel döntetlen volt az állás, és hosszabbításra állt a meccs. Nagyon úgy tűnt, kivívjuk a továbbjutást, és újabb gólt szerzünk, amikor Juhász Rolandot - egy szabálytalannak ítélt mozdulat után - kiállította a játékvezető.

10 emberrel is mi kezdeményeztünk, mentünk előre a harmadik gólért, de Álvarez szögletei után nem tudtunk helyzetbe kerülni. A 92. percben jött a feketeleves: Kink indult el a baloldalon és váratlanul a rövidsarokba bombázott. Az 5 perces hosszabbítás utolsó jelenete a pályán Torghelle fejese volt, amit óriási bravúrral védett Molnár. Egy győri ápolás és a kapus időhúzása ellenére nem hosszabbította meg a hosszabbítást Szilasi, hanem lefújta a mérkőzést, 3-2-es összesítéssel a Győr jutott a fináléba.

A lefújás után a pályán lévő játékosokban még nem szűnt meg azonnal a drámai küzdelem okozta feszültség. A vendéglátók biztonsági szolgálatának emberei bevonultak a játéktérre, és erőszakkal kiszorították a pályáról a Vidi futballistáit és szakmai stábját.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek