TUDÓSÍTÁS

Háromgólos győzelem az Újpest otthonában

Nego, Stopira és Scsepovics találataival nagyon magabiztosan nyertünk a több mint 1 órán át emberhátrányban futballozó Újpest ellen.

Az idei szezonban két gólzáporos meccset játszottunk az Újpest ellen. Ősszel 4-3-ra nyertünk idegenben, míg februárban 5-1-re ütöttük ki a lila-fehéreket Felcsúton. Szombat este annak tudatában léptünk pályára a Szusza Ferenc Stadionban, hogy riválisunk, a Bp. Honvéd 2-1-re nyert hazai környezetben az MTK ellen.

A múlt heti kezdőcsapaton egy helyen változtatott Henning Berg, Szolnoki helyett Pátkai kezdett. A mérkőzés első perceiben a hazaiak futballoztak aktívabban, a 4. percben Szűcs lövése Juhászról szögletre pattant, de a játékszer nem sokkal kerülte csak el a kapunkat. Tíz perccel később megszereztük a vezetést egy szélről érkező beadást röviden fejeltek ki a kapu előteréből a lila mezes védők, a labda épp Nego elé pattant, aki a kivetődő hazai kapus mellett a rövid sarokba lőtt az ötös sarkáról (0-1).

Két perc elteltével tovább növeltük előnyünket. Lazovics szögletét Stopira fejelte öt méterről védhetetlenül a kapuba (0-2).

A 28. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Diarra utolsó emberként buktatta a gólhelyzetben kitörő Lazovicsot. A szabadrúgást Lazovics 25 méterről centikkel tekerte a jobb felső sarok mellé. Félóra játékot követően Scsepovics indította remek labdával a jobb szélen Negot, aki lefutotta védőjét, majd a középen érkező Lazovicsot hozta volna játékba, de a passz kicsit pontatlan volt.

A félidő vége előtt néhány perccel Stopira beadását követően az újpesti védelem röviden szabadított fel, a labda Scsepovics elé került, aki 15 méterről óriási gólt lőtt a kapu bal oldalába (0-3). Ezzel támadónk ismét a góllövőlista élére ugrott, a szintén 13 találatnál járó Eppel Mártonnal együtt vezeti a mesterlövészek listáját.

A második félidő elején Bardhi mintegy 25 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, a labda kellemetlenül pattant meg Kovácsik előtt, de kapusunk szépen védett. Az 58. percben Balázs Benjámin került gólhelyzetbe, Juhász Roland azonban tanítani való módon szerelte a 16-osunkon belül az Újpest játékosát. A 74. percben Hadzic kapott szép labdát, amit ügyesen megpróbált a kivetődő Banai felett átemelni, az újpesti kapus védett, a labda viszont pont a 3 perccel korábban pályára lépő Géresi elé pattant, aki 13 méterről kapura is lőtt, a gólba tartó játékszer azonban - pechére - Hadzicban elakadt.

A találkozó utolsó perceiben újabb gólhelyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, csapatunk magabiztosan győzte le a szezonban harmadik alkalommal is az Újpestet, és ezzel továbbra is ugyanannyi pontunk van, mint a listavezető Honvédnak. Jövő héten a kispestiek Debrecenbe látogatnak, mi pedig az FTC-t fogadjuk szombat este 20.30-kor a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek