Győztünk harmadik felkészülési mérkőzésünkön - videó!

Mindkét gólunk az első félidőben esett a Muraszombat ellen, így ismét elmondható, az első negyvenöt perc jobban sikerült, mint a második.

Szitáló hó, szürkeség és maroknyi nézőközönség fogadta a muraszombati stadion műfüves pályájára kora délután kifutó csapatokat. A tegnapi, Slovan Bratislava elleni győzelmünk után Bozsovicson és Sebőkön felül Farkas, Nagy, Lipták és Alves is otthon maradt, így a mai összecsapáson a Tujvel – Milanovics, Izing, Vaskó, Andics – Gosztonyi, Elek Á., Sándor, Polonkai – Nikolics, Vujovics összeállításban kezdett csapatunk. A hazaiak a 2. percben vezetést szerezhettek volna, de Tujvel hárított. A mi első lehetőségünk a 10. percben adódott, amikor Polonkai keresztbe lőtt labdáját Sándor Nikolicsnak továbbította, aki csak centiméterekkel tüzelt a léc fölé. A vezető gólt a 24. percben szereztük: Andics baloldali beadását Vaskó vágta az oldalsó kapufára, ahonnan a labda a hálóba vágódott (0-1). Szűk tíz perccel később a muraszombatiaknak sikerült bevenniük Tujvel hálóját, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 43. percben Nikolics révén növeltük előnyünket: Sándor a középpályán szerzett labdát, amellyel elrobogott, majd kitette a baloldalon érkező Nikolicsnak, aki szépen lőtte ki a hosszúsarkot (0-2).
A félidőben a Mester ismét átszervezte a csapatot: Tujvel – Andics, Izing, Milanovics, Hidvégi – Lencse, Elek Á., (Szolnoki), Szakály, Ponczók – Djordjic, Nikolics (Elek B.) felállásban folytatta csapatunk a mérkőzést. Nikolics újabb gólt szerezhetett volna már a 49. percben, ám ehelyett a hazaiak szépítettek. Miután Andics a földre került, a labda szerencsétlenül érintette a kezét, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit értékesítettek is (1-2). A gólt követő bő negyedórában jobban érvényesültek a muraszombatiak, több helyzetet is kidolgoztak, ám egyenlíteni nem tudtak. A játékrész legnagyobb lehetősége előnyünk növelésére a 69. percben Djordjic előtt adódott, aki egy jobboldali szabadrúgást csavart kapura, s a bal fölső pipába tartó labdát a hazai portás éppen csak szögletre tudta tornázni. Említésre méltó történés a félidőben már nem történt, vagyis maradt az 1-2-es végeredmény.

Dr. Mezey György: „Voltak kétségeim afelől, van-e értelme ötszáz kilométert utazni ezért a mérkőzésért, de jó döntés volt. Gyors, jól felkészült ellenfél ellen játszhattunk, amely ugyanakkor technikailag is nagyon jól képzettnek bizonyult, s amely magán viselte a szlovén futballiskola jegyeit. Kitűnően szolgálta a mai találkozó a felkészülésünket. Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, a másodikban pedig visszaköszönt az a helyzet, hogy amikor játéklehetőséget akarok adni egyes játékosoknak, össze kell kuszáljam a csapatot, s emiatt akadozik a játék. A mérkőzés iramával, a pontosságunkkal viszont elégedett voltam. Külön örülök annak, hogy Izing Martin bemutatkozása remekül sikerült, elmondhatom, biztos tagja a spanyolországi utazókeretnek.”

Izing Martin: „Nagyon élveztem a mérkőzést, hatalmas élmény volt, hogy azokkal játszhattam egy csapatban, akikre felnézek. Szerintem jó hangulatú meccsen nyertünk. Ami a saját teljesítményemet illeti, voltak hibáim, de szerencsére azt is elmondhatom, hogy voltak jó megoldásaim is. Ugyan a Muraszombat egy másodosztályú csapat, de egy azonos szintű magyar gárdánál jóval harcosabb, felkészültebb.”

További hírek