Győztes rajt a Puskás-Suzuki Kupán!

Mózner János együttese 3-2-re győzte le a Ferencvárost a 2011-es Puskás-Suzuki Kupa nyitómérkőzésén.

A Videoton FC-Puskás Akadémia és a Ferencváros találkozójának első 5 percében Halász Bálint bizonyult a leginkább foglalkoztatott jáékosnak, középpályásunk két szabadrúgást is elvégezhetett a Fradi kapuja előtt, első próbálkozását még védte a fővárosiak hálóőre, az 5. percben mintegy 25 méterről megeresztett sistergő Halász-bomba azonban már utat talált a vendégek kapujába, 1-0!
Nem késett sokat a Fradi válasza, a 12. percben egy jobb oldali beadásra Schön Olivér emelkedett a legjobb ütemben, és szép mozdulattal fejelt a léc alá. A csapatok később sem fukarkodtak a gólokkal, a középkezdés után szinte rögtön betalált csapatunk! Hudák Martin irigyelte meg Halász bombagólját, és szintén 25 méterről, de akcióból hatalmas gólt ragasztott a bal sarokba. Néhány, a helyszínről tudósító újságíró még be sem fejezte a szépségdíjas találat jegyzetelését, máris jött a harmadik Vidi-gól, Halász tálalt okosan Barcsay Márk elé, korosztályos válogatott támadónk pedig a kapust is kicselezve gurított a hálóba, a 17. percben már 3-1 volt csapatunk javára!
A 25. percben újra szoros lett az eredmény, Pápai Patrik szabálytalankodott a büntetőterületen belül, a tizenegyest Bokányi értékesítette. Az első félidő hátralévő részében csapatunk még egy veszélyes Alex-lövéssel jelentkezett, azonban ez a próbálkozás nem talált utat a Fradi kapujába.
Mint ahogy a második félidőben egyetlen kísérlet sem, fiataljaink ugyan több helyzettel és egy Barcsay Márk által jegyzett kapufával is jelentkeztek, de a negyedik találatot nem sikerült a Ferencváros hálójába postázni. A hajrában még kiállították a zöld-fehérek egyik védőjét, csapatunk így gól- és emberelőnyben fejezte be a meccset.
A Videoton FC-Puskás Akadémia U17 3-2-re nyert a Ferencváros ellen, így győzelemmel kezdte a Puskás-Suzuki Kupa küzdelmeit.

Videoton FC-Puskás Akadémia - Ferencváros 3-2

Videoton FC-Puskás Akadémia: Gerhát - Menyhért, Pálinkás, Pápai, Belényesi - Géresi, Hudák, Halász, Alex - Kiprich, Barcsay
Csere: Wittner, Bartal, Cziránku, Zimermann, Orbán Z., Paudits, Prokics, Szamosi, Gubacsi.
Gólszerző: Halász (5.), Hudák (14.), Barcsay (17.)

Érdekesség, hogy a meccs utáni kötelező büntető párbajt (mely a csoportmeccsek végén, az esetleges egyenlő pontok és gólok esetén rangsorol) szintén 3-2-re megnyerte csapatunk.

A szombati játéknap is izgalmasnak ígérkezik, hiszen 16 órakor a Honvéd a görög Panathinaikos ellen lép pályára Felcsúton, míg csapatunk 18 órától a királyi gárdával, vagyis a Real Madriddal találkozik!

Szerző: Németh Zoltán

További hírek