ŠK SLOVAN

Győzelemmel kezdte a bajnokságot EL-ellenfelünk

Hazai pályán 2-1-re nyert az ŠK Slovan Bratislava az előző bajnokságban 10. helyen végzett Tatran Prešov ellen.

Corgoň liga - 1. forduló

ŠK Slovan Bratislava - 1. FC Tatran Prešov 2-1 (0-1)
Pozsony, Pasienky Stadion: 1500 néző

Gólszerző: Gorosito (47'), L. Peltier (93') illetve Kolčák (öngól - 16')

ŠK Slovan Bratislava: P. Kováč - Pauschek (46. Bagayoko), Gorosito, Kolčák (80. Szarka), Lukšík - Kladrubský - L. Peltier, Grendel (29. Halenár), Milinkovič, Piroska - Šebo

A szlovák bajnokság két héttel korábban elkezdődött, mint az OTP Bank Liga NB I, így csütörtöki EL-ellenfelünk már túl van az első bajnokiján. Gyér érdeklődés jellemezte a szezonnyitó meccset, körülbelül 1500 néző látogatott ki a Pasienky Stadionba, ahol a tavalyi szlovák bajnokság 10. helyezettje volt a hazaiak ellenfele.

A szlovák lapok beszámolói szerint az első félidőben jobban játszott a Prešov, sőt a 16. percben meg is szerezte a vezetést egy nem mindennapi (ön)góllal. Egy szélről érkező beadást Kolčák az ötös sarkáról bombázott védhetetlenül saját kapujának jobb felső sarkába. A gól után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai csapat, ennek ékes bizonyítéka, hogy 10 perccel később büntetőhöz jutott. Juraj Piroska azonban a felső lécre lőtte a labdát.

Fordulás után gyorsan egyenlítettek a hazaiak, igaz, a gólhoz kellett a vendégek védelmének ügyetlensége is. A Prešov védőinek nem sikerült felszabadítaniuk, a labda végül Gorosito elé került, és a 24 éves argentin védő - aki nyáron érkezett a fővárosi csapathoz a Senica együttesétől - 8 méterről nem hibázott. Az egyenlítő találat után fokozatosan átvette az irányítást az ŠK Slovan Bratislava, mégis a vendégek találtak ismét a hálóba - ezt a gólt azonban a játékvezető érvénytelenítette. A mérkőzés végül a 93. percben dőlt el, Lester Peltier, a kilencszeres Trinidad és Tobago-i válogatott látványos mozdulattal juttatta a labdát a kapuba. Érdekesség, hogy a hazaiak mindkét gólját olyan játékos szerezte, aki a nyáron érkezett a Slovanhoz.

Csütörtöki ellenfelünk, ha nem is meggyőző játékkal, de győzelemmel kezdte a 2012-13-as szlovák bajnokságot.

(fotó: futbalportal.net)

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek