TUDÓSÍTÁS

Győzelem Kispesten - tapadunk az éllovas Vasasra

Juhász Roland fejesével szereztünk vezetést, amit még szünet előtt kiegyenlített a Honvéd. A három pont sorsát Géresi remek gólja döntötte el.

Remek, kora őszi időben kezdődött a forduló egyik rangadója, a Honvéd - Vidi összecsapás. Henning Berg két helyen változtatott az FTC elleni bajnoki kezdőcsapatán, Scsepovics helyett Feczesin, Pátkai helyett pedig Hadzic játszott.

Az első helyzet előttünk adódott a 6. percben, Feczesin csapott le egy felperdülő labdára, majd 15 méterről az oldalhálóba lőtt, egy hazai játékos is hozzáért a labdához. A 10. percben Lazovics adott be balról, Fiola nagy helyzetben fejelhetett, Gróf óriásit védett. A 16. percben Lazovics távoli kísérlete szállt el a kapu mellett. Két perccel később láthattuk az első hazai lehetőséget, Hajdú beadása után Bobál fejelt kapura, Kovácsik védett. A 21. percben Prosser lapos lövését hárította kapusunk. A félidő közepén Feczesin húzott balról befelé, 21 méterről lőtt, Gróf nagyot védett. A 31. percben már nagyon közel voltunk a gólhoz: Lazovics gyönyörűen hozta helyzetbe Negot, aki kapásból a hosszú oldalra rúgta a labdát, Feczesin centikkel maradt le róla, de Géresi még megmentette és éles szögből lőtt, a kapufánál lévő Feczesinről azonban kifelé pattant a labda. A 34. percben már nem mentette meg semmi a piros-feketéket, Lazovics szöglete után Juhász fejelt 6 méterről a kapu jobb oldalába! (0-1.)

Pillanatokkal a félidő vége előtt egyenlített a Honvéd. Lanzafame fejese a kapufáról pattant Nego hátára, majd onnan a gólvonal mögé. (1-1.)

A második játékrészt remekül kezdtük, az 53. percben Géresi egy szép csel után, 13 méterről, jobb külsővel hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe! (1-2.) 

A 61. percben Lanzafame szabadrúgása ment el a bal felső fölött. Néhány perccel később Feczesin beadása után Géresi fejelt fölé az ötösről. A 71. percben újra a Honvéd olasz támadója próbálkozott, 17 méterről, ballal lőtt fölé Lanzafame. Az ellentámadás végén Géresi lapos lövését védte Gróf. A 75. percben Lazovics szabadrúgása után Juhász csúsztatott, Gróf jó helyen volt. A 78. percben Kamber ívelt jobbról a hosszúra, Zsótér kapásból az oldalhálót találta el. Az utolsó 10 percben mindent megtett a Honvéd az egyenlítésért, de nagy helyzetig nem jutottak, jól védekeztünk.

A 3 perces ráadásban sem született újabb gól, így 2-1-re győztünk a Bozsik Stadionban, és 2 pontra megközelítettük az éllovas Vasast. A bajnokságban szünet következik, legközelebb október 15-én lépünk pályára az OTP Bank Ligában, akkor a DVTK-hoz látogatunk. 

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek