Videoton FC - DVSC 3-1 (1-0)

Győzelem az ősz legnagyobb hazai rangadóján

Remek gólokat szerezve, a játékot végig irányítva magabiztosan győztünk a Loki ellen.

Az Alba Fehérvár és a SAPA Fehérvár AV19 mellett csapatunk is csatlakozott a kampányhoz, amely a mellrák megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Ezért a DVSC elleni rangadó előtt játékosaink rózsaszínű pólóban vonultak fel a pályára, a csapatokat bekísérő gyerekek pedig 22 rózsaszínű lufit engedtek a magasba.

A mérkőzést a vendégek kezdték - Sidibével ezúttal a védelemben - és rögtön a 2. percben Korhut kapáslövését kellett védenie Bozsovicsnak. Bouadla szögletét, majd szabadrúgását húzta le kapusunk még a legelején, majd a nyolcadik percben Torghelle léphetett ki Mitrovics passza után és hét méterről jobbal a jobb alsó mellé lőtt, centik hiányoztak a vezetéshez. Három perc múlva Oliveira fantasztikus cselekkel száguldott át a pályán, Szakály az utolsó pillanatban tudta szerelni a vendégek tizenhatosánál. A 22. percig nem alakult ki nagyobb lehetőség egyik kapu előtt sem, akkor viszont Kovács cselezte át magát a debreceni középpályán, majd kiugratta Torghellét, aki jobbal a hálóba lőtt (1-0).

Öt perccel később újabb helyzet adódott előttünk, Oliveira két csel után Torghelléhez játszott, aki középről tovább passzolta a labdát a kaputól hét méterre álló Mitrovicsnak, ő lőtt is, a labda megpattant egy lábon, de Verpecz kiütötte. A 30. percben Bódi szabadrúgása után Coulibaly fejelt kapura, Bozsovics óriásit védett, a kipattanó szintén a támadó elé került és Coulibaly a hálóba lőtt. Az asszisztens szerint lesről, így maradt az 1-0. A 38. és 41. percben Kassai Viktor borzolta a közönség idegeit, először elküldte a kispadtól másodedzőnket, Joan Milan Carrillót, majd három perc múlva újra a pad felé sietett, de a negyedik játékvezetővel történt konzultáció után végül visszament a pályára és folytatódott a meccs. Mégpedig két Vidi-helyzettel! A 43. percben Oliveira jobb lábas lapos próbálkozását védte Verpecz, majd Renato Neto lőtt egy felpattanó labdát a kapu mellé hét méterről. Rengeteg helyzetünk volt tehát az első félidőben, amely 1-0-s állásnál fejeződött be.

A szünetben mi nem cseréltünk, a vendégeknél viszont Yannick helyén Rezes folytatta. Az 54. percben újabb érvénytelen gólt szerzett a Loki: Bouadla ívelt jobbról a balra, Varga középre fejelt, Simac pedig kézzel vette át a labdát, ami két másodperc múlva a hálóban kötött ki, kifelé járt szabadrúgás nekünk. A 61. percben Rezes lövése szállt el a kapunk mellett, majd egy perc múlva Oliveira lépett ki a debreceni védők között és ballal nagyon higgadtan a bal alsóba gurított (2-0).

Öt perc múlva szépített a DVSC. Egy jobbról bejövő labdát senki nem vágott ki a kapu elől, az érkező Coulibaly pedig közelről a hálóba lőtt (2-1).

A 68. percben Kovács egy szép csel után jobbal a bal alsó mellé lőtt 24 méterről, majd a 75. percben következett a mérkőzés legszebb jelenete: Kovács megszerzett egy labdát a debreceni tizenhatos előtt, gyakorlatilag mindenkit kicselezett, majd Nikolicshoz passzolt, aki az ötösről a hálóba lőtt (3-1).

A mérkőzés vége felé néhány kisebb lehetőség adódott előttünk, majd kettő perc ráadás után lefújta a rangadót Kassai játékvezető. Csapatunk nagyszerű teljesítményt nyújtva, simán nyert a Debrecen ellen, és 18 pontjával feljött a táblázat negyedik helyére. Szerdán újabb erőpróba vár ránk, a Magyar Kupa harmadik fordulójában fogadjuk a Haladást.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek