Gólnélküli döntetlen a román listavezető ellen

Ahogy az várható volt, kemény, harcos mérkőzést játszottunk a Dinamo Bukaresttel.

Igazi futballidőben kezdődött vasárnap este csapatunk első törökországi felkészülési mérkőzése a román bajnokjelölt Dinamo Bukarest ellen. A 7-8 fokos hőmérséklet teljesen ideális volt a focihoz, nem is tartott sokáig a játékosok ismerkedése, bő 10 perc múlva már jó iramú, változatos mérkőzést láthattunk. Nikolics a találkozó 11. percében gólt szerzett, amit a játékvezető les miatt nem adott meg. Alig telt el 5 perc, és a románok is szereztek egy lesgólt, a játékvezető természetesen ezt a találatot is érvénytelenítette.

A 20. percben aztán mindkét csapat előtt adódott egy-egy óriási gólhelyzet is, előbb Nikolics veszélyeztetett közelről, majd az egyik szemfüles román játékos próbálta messziről átemelni a kapujából kint lévő Bozsovics fölött a labdát, azonban egyik lehetőségből sem született gól. Az iramra és a küzdelemre egyáltalán nem lehetett panasz, szinte alig volt üresjárat a mérkőzésen. Szerencsére a küzdelem nem csapott át durvaságba. Az első játékrész második felében a románok főleg szabadrúgásokból voltak veszélyesek, mi pedig több szögletet is elvégezhettünk.

A második félidőben a játék képe nem sokat változott, továbbra is kiegyenlített volt a meccs. A románok a támadásaik döntő többségét a bal szélen vezették, főleg Alexe játszott veszélyesen. A 60. perctől a két edző folyamatosan küldte páyára a cseréket, játékunkba új színt vitt Kovács és Torghelle, azonban gólt ők sem tudtak szerezni. A második félidőben már nem láthattunk akkora helyzeteket, mint amik kimaradtak az első 45 percben, azonban a mérkőzés irama végig jó volt, és a küzdelem sem lett kisebb a cseréket követően.

Összességében teljesen méltó ellenfelei voltunk a Dinamo Bukarestnek, a döntetlen pedig megfelel a játék képének. Folytatás szerdán délután a Rubin Kazany ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek