Francisco Jose Ruiz Rojas a Vidi új kapusedzője

A 42 éves spanyol szakember kétéves szerződést kötött klubunkkal.

Francisco José Ruiz Rojas 1971. január 7-én született Malagában, két lány édesapja. Játékosként az Almeria és a Malaga csapataiban szerepelt, de 27 évesen egy lábtörés véget vetett karrierjének, azóta edzőként dolgozik. A Malaga első csapatának kapusaival foglalkozott öt éven keresztül, 2010 óta a B csapat mellett tevékenykedett. A szerdán kezdődő ausztriai edzőtáborba már természetesen ő is elutazik.

"Nem ismeretlen számomra a Videoton FC, emlékszem például az 1985-ös UEFA Kupa-döntőre, amikor a Real Madrid ellen játszottak. Magyar játékost is ismerek, mégpedig Szendrei Józsefet, aki az 1987-'88-as szezonban a Malaga kapusa volt, és fiatal játékosként felnéztem rá. Örülök, hogy csatlakozhatok José Gomes stábjához, akit szintén Malagából ismerek, 2010-ben Jesualdo Ferreira segítőjeként dolgozott ott. Célom, hogy bajnokságot nyerjek a Vidivel, minden tudásommal próbálom ehhez hozzásegíteni a játékosokat" - mondta a vidi.hu-nak Ruiz Rojas.

Alejandro Rosalen Lopeznek, csapatunk eddigi kapusedzőjének lejár a szerződése, és pályafutását nem Székesfehérváron folytatja.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek