ÚJPEST FC - VIDEOTON FC 1-4 (1-1)

Fölényes győzelemmel jutott a Magyar Kupa fináléjába a Vidi

A címvédő Újpestet két mérkőzésen 5-1-es összesítéssel búcsúztattuk.

A bajnokságban a Ferencváros előtt 11 pontos előnnyel vezető együttesünk Újpesten hatalmas lépést tett afelé, hogy a Magyar Kupát is elhódíthassa! 5-1-es összesítéssel jutottunk a fináléba, amelyben, hacsak a Szolnok szerdán nem tesz csodát a Groupama Arénában, az FTC várhat a Nikolicsékra. Ebben az esetben pedig akár az is előfordulhat, hogy, a tabella jelenlegi állását figyelembe véve, a Vidi adja az év legnagyobb ajándékát a bajnoki címvédő DVSC-nek, hiszen a Videoton FC és az FTC sem szorul arra, hogy a kupából kvalifikálja magát a nemzetközi porondra, vagyis a bajnoki 4. helyezett is lehetőséget kap arra, hogy az Európa Liga selejtezőiben Magyarországot képviselje.

Az Újpest FC nem titkoltan az év mérkőzésére készült kedden este ellenünk a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. A Magyar Kupa címvédőjét hazai környezetben 1-0-ra legyőztük, így mi várhattuk kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

A fővárosi lila-fehérek kezdték aktívabban a mérkőzést, néhány perc alatt három szögletet is elvégezhettek, azonban igazán nagy gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 15. percig kellett várnunk az első fehérvári helyzetre, ekkor Nikolics lódult meg a jobb szélen, majd középre adta a labdát, a jó ütemben érkező Oliveirát próbálta kiszolgálni válogatott csatárunk, azonban a beadás egy picit hosszú volt, így sikerült Balajczának megakadályoznia gólszerzésben portugál középpályásunkat. Hét perccel később viszont már Balajcza sem tehetett semmit. Nikolics kapott ezúttal labdát Oliveirától, csatárunk pedig szenzációs gólt lőtt mintegy 21 méterről (0-1). Ez a találat biztossá tette, hogy hosszabbításra nem kerül sor, valamint az is eldőlt, hogy legalább három gólt kell rúgnia az Újpestnek ahhoz, hogy döntőbe jusson. Ebből egyet még az első játékrész végén sikerült is megszerezniük. Suljic buktatását követően jó helyről végezhetett el a hazai együttes szabadrúgást. A labda mögé Balogh állt, és hajszálpontosan kanyarította azt kapu elé, Litauszki pedig előrevetődve fejelt gólt körülbelül 7 méterről (1-1). Az első játékrész utolsó perceiben újabb helyzetet már egyik kapu előtt sem láthattunk.

A második félidőben csupán 5 percet kellett várnunk az első Vidi-helyzetre. Oliveira ezúttal Gyurcsónak adott pazar labdát, középpályásunk elvitte Balajcza mellett azt, majd éles szögből kapura lőtt, Heris azonban a gólvonalról tisztázott. Három perccel később egy szép hazai támadás végén Balogh lőtt 20 méterről kapásból kapura, a labda nem sokkal ment mellé. Újabb két perc elteltével Szolnokinak kellett nagyot mentenie Andric közeli lövése után. A mérkőzés ezen periódusában nagyon veszélyesen futballozott a hazai csapat, védelmünk azonban nagyszerűen helyt állt. Az 57. percben Balajcza ütötte el a 16-oson belül Oliveirát, a megítélt büntetőt Nikolics azonban kapu fölé lőtte. Hét perccel később Kovács bombáját védte Balajcza, majd egy gyors kontra végén Suljic beadására robbant be a hosszú oldalon Bardhi, néhány méterről alig lőtt kapu mellé. A 71. percben Trebotic szélről érkező beadását védhetetlenül fejelte Nikolics 8 méterről a hazai kapuba, Balajczának esélye sem volt (1-2). Három perccel a rendes játékidő vége előtt a csereként pályára lépő Feczesin is betalált egy gyors kontra végén (1-3). A slusszpoénra a 93. percig kellett várni, ekkor Oliveira vette be a lila-fehérek kapuját, beállítva ezzel az 1-4-es végeredményt.

Csapatunk két mérkőzésen, 5-1-es összesítéssel búcsúztatta a Magyar Kupa címvédőjét, és készülhet a május 20-i döntőre. Ellenfelünk a Szolnok - FTC párharc győztese lesz. Az első mérkőzést Szolnokon 2-0-ra nyerte meg a Ferencváros, a visszavágót április 29-én, Budapesten rendezik meg. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: várhatóan az FTC-vel játszunk a Magyar Kupa döntőjében. A döntő helyszínét később jelöli ki az MLSZ.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek