Fókuszban az Újpest idei kupaszezonja

Hétfői ellenfelünk az eddig lejátszott hat körben mindössze két gólt kapott.

Hétfő este az Újpest FC-vel találkozunk a MOL Magyar Kupa döntőjében. A mérkőzést Budapesten, a Puskás Arénában rendezik 20.00-tól.

A lila-fehér együttes a bajnokságban nem szerepelt túl jól idén (csütörtökön, a 32. fordulóban vált matematikailag is biztossá a bennmaradásuk), a kupában viszont annál jobban. Három NB I-es, egy NB II-es és két NB III-as csapatot búcsúztattak a döntőig vezető úton, gólarányuk is meggyőző, 16-2 ezen a hat találkozón.

Az NB III Közép csoportjának jelenlegi listavezetőjével találkoztak októberben (a 6. fordulóban), és idegenben sima, 4-0-ás győzelmet arattak. A szintén harmadosztályú Dunaújváros volt a következő ellenfél, ott még egyértelműbb újpesti siker született, 6-0-ra nyertek. Már az idei naptári évben, februárban utaztak az NB II-es Szolnokhoz és magabiztos 2-0-ás győzelemmel tértek haza, majd a nyolcaddöntőben a Puskás Akadémia vendégei voltak és 2-1-es sikert ünnepelhettek. A négy közé jutásért a Mezőkövesdet fogadták, az 1-1-re végződő összecsapást végül büntetőkkel húzták be, jöhetett az elődöntő, ahol a Kisvárdát ejtették ki egy idegenbeli 1-0-val.

Ahogy a bajnokságban, úgy a kupában is Georgi Beridze a legeredményesebb újpesti futballista, 6 meccsen 6-szor talált az ellenfelek hálójába (az OTP Bank Ligában 24/9 a mutatója a georgiai támadónak).

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, eddig 12-szer találkoztunk a Magyar Kupában az Újpesttel, a mérleg pedig teljesen kiegyenlített, 4 Vidi-siker mellett 4 döntetlen és 4 lila-fehér győzelem született a múltban.

A IV. kerületi gárda egyébként 10-szeres MK-győztes, ezzel a harmadik legeredményesebb magyar csapat ebben a sorozatban, legutóbb 2018-ban emelhették magasba a serleget, amikor a döntőben tizenegyesekkel nyertek a Puskás Akadémia FC ellen. 

 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek