Ezúttal nem volt szükség öngólra a DVTK ellen ebben az idényben "bevált" 2-1-es győzelemhez

Három tétmérkőzést játszottunk a miskolci csapattal a szezonban, és mindháromszor 2-1-re nyertünk. A piros-fehérek ehhez kétszer is öngóllal segítették hozzá a Vidit. 

A 2014-15-ös szezont nagy reményekkel kezdte Szivics Tomiszlav együttese, és a 9. fordulóban úgy érkeztek Sóstóra, hogy csupán egy pont választotta el őket a dobogótól, és egy esetleges győzelemmel a második helyre is felléphettek volna.

Az első félidőben főleg a küzdelem dominált, azonban a mieink uralták a mérkőzést, és a második félidő elején Nikolics egy szenzációs góllal meg is szerezte a vezetést. A folytatásban lehetőségünk lett volna újabb gólt is szerezni, helyzeteink azonban kimaradtak, és a 81. percben Grumicnak sikerült egyenlítenie. Ekkor sokan elkönyvelték, hogy a két csapat székesfehérvári rangadóján pontosztozkodásra kerül sor, a 86. percben azonban Álvarez "varázsolta" Trebotic elé a labdát, aki középre adott a jobb szélről, a diósgyőriek menteni igyekvő játékosa, Alves pedig a saját kapujába juttatta azt, ezzel eldöntve a 3 pont sorsát.

Október végén ismét farkasszemet nézett egymással a két csapat a Sóstói Stadionban, méghozzá a Magyar Kupában - a továbbjutásról egy mérkőzés döntött. Ezen a találkozón, nem az utolsó, hanem az első találat volt öngól, méghozzá a 23. percben, amikor is Nikolics az alapvonal közeléből passzolt volna a hosszú oldalon üresen érkező Gyurcsónak, azonban Debreceni bevetődve a saját kapujába lőtte a labdát. A második félidő közepén Griffiths tudott egyenlíteni. Érdekesség, hogy végül a győztes gól ezen a meccsen is a 86. percben született, és akár csak a bajnokin, ezúttal is komoly érdemei voltak a találatban Álvareznek, aki nagyszerű cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd nagyon önzetlenül szolgálta ki Nikolicsot, aki nem is hibázott.

Vasárnap már úgy találkozott egymással a két csapat, hogy biztosan eldőlt, a következő szezonban már nem Szivics mester fogja irányítani a szakmai munkát Diósgyőrben, nyártól ugyanis új edzője lesz a piros-fehéreknek. A találkozó első percétől kezdve a mieink akarata érvényesült a pályán, és az első félidőben gólt ugyan még nem szereztünk, a 8 elvégzett sarokrúgásunk és számos lehetőségünk is arról tanúskodik, hogy bizony kézben tartottuk idegenben is a mérkőzést. Fordulás után pedig sikerült el is dönteni a 3 pont sorsát. Előbb Oliveira szerzett vezetést a 47. percben, majd bő tíz perccel később Feczesin Róbert is betalált a miskolci kapuba. A mérkőzés utolsó másodperceiben végül Griffiths gondoskodott arról, hogy a végeredmény ezúttal is a "szokásos" 2-1 legyen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek