STATISZTIKA

Európában csak egy csapat tudja tartani a lépést a Vidi sorozatával

Miután a hétvégén a szlovén éllovas csak 0-0-ás döntetlent játszott, így már csak az orosz Zenit 100%-os hozzánk hasonlóan nyolc fordulót követően.

Nem sok olyan csapat van ugyanis Európában, amely hasonlóan nagy menetelést tud felmutatni a bajnokság elején, nyár óta, mint a Vidi. Európa többi bajnokságát vizsgálva kijelenthető, hogy a kontinensen sem túl gyakori jelenség, hogy egy csapat ehhez hasonló villámrajtot vegyen. 20 különböző országban jutott már el a pontvadászat nyári kezdése után legalább hat fordulóig, és csak két másik klub akad, amely legalább ilyen hosszú győzelmi sorozattal abszolválta az első heteket. Oroszországban a Zenit áll ugyanilyen mérleggel, Szlovéniában pedig a Dromzale állt nyolc forduló után nyolc győzelemmel az élen, ők azonban a hétvégén, a kilencedik fordulóban csupán 0-0-ás döntetlent játszottak, vagyis ők már nem 100%-osak.

A Zenit nyolc forduló alatt egyébként kettővel több gólt kapott, mint mi, azonban hárommal többet is lőttek, így az oroszok mutatói egy hajszálnyival jobbak a mi mutatóinknál.

A tényszerűség azt kívánja, hogy itt azért jegyezzük meg, hogy az európai topligák még csak néhány hete kezdődtek el. Angliában a Chelsea négy fordulót követően négy gőzelemmel áll az élen 15-6-os gólaránnyal. Olaszországban a Juventus három fordulót követően, 4-0-ás gólkülönbséggel vezeti a tabellát 9 ponttal. Spanyolországban a Barcelona szintén nem kapott még gólt az első három fordulóban, lőttek viszont összesen hatot és természetesen mindhárom meccsüket megnyerték eddig. A németeknél, franciáknál, hollandoknál és belgáknál nincs már hibátlan csapat az élvonalban.

Mióta a Vidi az élvonalban szerepel, csupán egy alkalommal, a '90-es évek második felében az MTK kezdte nálunk jobban a bajnokságot, vagyis az elmúlt több mint 45 év második legjobb bajnoki rajtja a miénk.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek