Erwin Koeman négy játékosunkat figyeli

Ervin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is ott lesz este a debreceni stadionban, hogy a helyszínen figyelje a válogatott-jelölteket.

A szövetségi kapitányt Vida Gyula, a Dehir.hu munkatársa faggatta:
- Hogyne mennék Debrecenbe. Négy órakor indulunk és meg sem állunk a Nagyerdőig. Ha nem lennének a barátságos válogatott meccsek és nem érdekelne néhány játékos formája, akkor is megnézném ezt a derbit. Egy ilyen meccset nem szabad kihagyni - reagált Erwin Koeman a Dehir.hu kérdésére, hogy a helyszínen nézi-e meg a DVSC-TEVA - Videoton összecsapást.
- Ha a Debrecen nyerni tud ma este, nagy valószínűséggel a bajnoki címet is megszerzi - mondta Koeman. - A DVSC-TEVA helyzeti és lélektani előnyben van. Pozíciójából adódóan magabiztosabban várhatja a szuperrangadót. Ez dönthet. A két csapat teljesítménye közel azonos volt a bajnokság során, hasonló erősségű együttesekről van szó, de a keddi előzés szerintem „helyzetbe hozta” a Lokit. Ha nyer, 4 pont lesz az előnye, ami három fordulóval a vége előtt soknak tűnik, bármilyen más eredmény esetén azt mondom, minden kérdés nyitott marad a legvégéig.
Bár matematikailag csak a 26-ik forduló után vált egyértelművé, gyakorlatilag a teljes szezonban érezni lehetett, hogy a bajnok idén csak a Loki vagy a Videoton lehet. A két csapat messze kiemelkedik a magyar mezőnyből.
- Ez mindenképpen pozitívan hathat a magyar labdarúgásra - mondta a szövetségi kapitány. - A DVSC-TEVA mellé idén egy hasonlóan erős együttes zárkózott fel, ami a nemzetközi porondon is sokat jelenthet. Kicsit olyan a helyzet, mint Spanyolországban, ahol a Barcelona és a Real Madrid mellett a többi csapat nem rúghat labdába. Persze az még jobb lenne, ha jövőre már 3-4 hasonlóan erős csapat lenne a magyar bajnokságban.
A magyar válogatott május 29-én Németország ellen, június 5-én pedig Hollandia ellen játszik barátságos mérkőzést. Erwin Koeman éppen ezért nemcsak szórakozni jön Debrecenbe, hanem dolgozni is. Több játékos teljesítményére is kíváncsi.
- Ami a debrecenieket illeti, adottak a nevek. Ugyanazokat fogom figyelni, akik a korábbi mérkőzésekre is meghívót kaptak. (Bodnár László, Szélesi Zoltán, de Rudolf Gergely sérülés miatt nem játszik - a szerk.) A Videoton keretéből elsősorban Lipták Zoltán, Elek Ákos, Horváth Gábor és Farkas Balázs játéka érdekel.
Még mielőtt elbúcsúztunk volna, Erwin Koeman annyit még hozzátett: azt feltétlenül írja le, hogy nagyon jó mérkőzést várok.
És ez nem csak üzenet, elvárás is a ma este pályára lépő játékosokkal szemben.

További hírek