Elszánt Haladás várja a Vidit

Nemcsak a sportrovatokban volt téma ezekben a napokban a szombathelyi csapat, de a játékosok a továbbjutásra koncentrálnak.

Amikor nagy trauma ér egy közösséget, az összetartás, akarat erősödhet, így a rossz is lehet akár jó hatással a teljesítményre - példákat a sportból és azon kívül is lehetne sorolni. A Haladás játékosait, szurkolóit is váratlan csapásként érhette az, ami Aczél Zoltán vezetőedzővel történt.

Sokat azonban nem rágódhatnak rajta, hiszen a csapatra fontos mérkőzés vár a Magyar Kupában, a Videoton FC elleni visszavágó. Készülni rá akkor sem tudtak volna többet, ha a dolgok a rendes kerékvágásban haladnak, így aztán főleg lelkiekben kell túltenniük magukat az eseményeken. A Haladás honlapja arról számolt be, a labdarúgók "csakazértis" hangulattal reagáltak a vezetőedző őrizetbe vételére, és megpróbálnak a Vidi kiverésével üzenni edzőjüknek.

A visszavágón Székely Tibor másodedző irányítja a zöld-fehéreket, a vezetőség közleménye szerint rendkívüli taggyűlés határozhat hamarosan az edzőkérdésben. Minket jobban érint, amit Tóth Miklós ügyvezető nyilatkozott a pepsifoci.hu-nak: "A játékosok a megszokott ritmusban készülnek, és a szokásosnál is elszántabbak. Mivel idegenben csak 1-0-ra kaptunk ki, reális esélyünk van a továbbjutásra." Vélhetően így gondolja mindenki Szombathelyen, ezért biztos, hogy az év utolsó mérkőzésén is a maximumot kell nyújtaniuk a mieinknek, hogy megőrizzék (vagy növeljék) előnyüket és továbbjussanak. Sosem volt könnyű dolgunk a Rohonci úti pályán, elég a tavaszi bajnokira gondolni, akkor a Hali nyert - igaz, idén márciusban, kupavisszavágón pedig mi.

A Haladás elvileg lehet erősebb a szerdán látottnál, hiszen már akkor a kispadon várt bevetésre készen és alighanem most játszik is Kenesei Krisztián, a védelem pedig Korolovszkyval lehet stabilabb. A Fehérváron kiállított Guzmicsot ellenben három kupameccsről eltiltották.

A Haladás Sopron Bank - Videoton FC nyolcaddöntő-visszavágó szombaton 15 órakor kezdődik, róla online közvetítést olvashatnak itt, a vidi.hu-n.

Szerző: Somos Zoltán

További hírek