FELKÉSZÜLÉS

Elstartolt a HLSZ Kupa

Döntetlennel és vereséggel kezdtek a 17 illetve 19 éves fiatalok a hosszú bajnoki szünet meghívásos tornáján.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete és a Groupama Garancia Biztosító szervezésében idén is elkezdődött a Groupama-HLSZ Utánpótlás Kupa, melynek első mérkőzéseire a hétvégén került sor. A meghívásos verseny célja továbbra is a fiatal labdarúgók képességfejlesztése, a bajnoki szünetben rendszeres játéklehetőség megteremtése, a sportág népszerűsítése és a kiválasztási folyamat biztosítása.

A 2012-2013. évi versenysorozatban két korosztály, az U17 és az U19 képviselői léphetnek pályára. A csapatok két korosztályban, területi alapon három-három csoportban, csoportonként öt-öt együttes részvételével küzdenek meg egymással. Ez a lebonyolítási forma öt forduló alatt négy-négy találkozót biztosít minden csapat számára (+ egy szabadnapos játéknapot). A 3x35 perces harmadokból álló mérkőzések közül kettőre hazai pályán, kettőre idegenben kerül sor.

Csapataink a Honvéddal, a Kecskeméttel, a Vasassal és a Váccal kerültek egy csoportba. A pénteki első játéknapon a Bozsik Stadionban a Honvéd ellen léptünk pályára, a 17 évesek 2-2-es döntetlent értek el (gólszerzők: Valkovszki és Simon), míg a 19 évesek 3-0-s vereséget szenvedtek. A következő fordulóban a Vasas lesz az ellenfél szerdán 14, illetve 16 órakor Budapesten.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek