VIDEOTON FC - VASAS FC 1-2 (0-0)

Egygólos vereség a Vasastól

Hiába dolgoztunk ki rengeteg helyzetet a 90 perc során, a Vasas két lehetőségből két gólt szerzett, Vinícius 94. percben szerzett találata csak a szépítésre volt elég.

Vasárnap este a Vasast fogadtuk Felcsúton az OTP Bank Liga 3. fordulójában. Az angyalföldiek nagyszerűen kezdték a szezont, az MTK-t és a DVSC-t is legyőzték. Ami meglepetés volt, hogy a DVSC ellen két gólt szerző Vaskó csak a kispadon kapott helyet. A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Szolnoki Rolandot, aki múlt héten, a Paks ellen játszotta 100. NB I-es mérkőzését.

A találkozó első félórája helyzet és kapura lövés nélkül telt el. Többet birtokoltuk a labdát, sokat tettünk azért, hogy helyzetbe kerüljünk, de 30 percig átjátszhatatlannak bizonyult az angyalföldi védelem. A 30. percben Lazovics remek labdával szolgálta ki Szolnokit, aki egy szép csel után tiszta helyzetbe került, az ötös sarkáról kapura lőtt, Polekszics azonban nagyot védett! 8 perccel később Feczesin szerezte meg a játékszert, majd kapura tört vele, 16 méterről lövésre vállalkozott, de nem találta el jól a labdát, így oda lett az ígéretes helyzet. A játékrész utolsó percében Remili távolról lőtt kapura egy szabadrúgást, Kovácsiknak vetődve kellett védenie.

A szünetben mindkét vezetőedző cserélt, nálunk Barczi helyére Suljic állt be. A második félidő első helyzetét a vendégek dolgozták ki, Remili 16 méterről leadott lövése kellemetlenül megpattant Kovácsik előtt, de kapusunk végül hárítani tudott. Az 50. percben Bódi szögletét Simon fejelte közelről kapura, Polekszics nagyot védett, a kipattanót nem sikerült jól eltalálnia Stopirának, estében mellé lőtt.

Az 58. percben sérülés miatt le kellett cserélni a második félidőben pályára lépő Suljicot, helyén Géresi folytatta a játékot. A 62. percben Bódi vett át szépen a 16-oson belül egy labdát, majd egyből kapura lőtt, Polekszics magabiztosan védett. Egy perccel később a túloldalon Remili került helyzetbe, azonban Kovácsiknak sem okozott gondot a védés. Öt perccel később Lazovics hozta remekül játékba Bódit, aki tisztán lőhetett kapura, a lövésben azonban nem volt erő, így gond nélkül ölelhette Polekszics magához a játékszert.

A 70. percben a 16-osunk bal oldaláról Ádám Martin tekerte be a labdát a kapu előterébe, ahol Korcsmár ugrott a legmagasabbra, és közelről a kapunkba bólintott (0-1). Tíz perc elteltével hihetetlen góllal növelte előnyét a Vasas. Egy szélről elvégzett szabadrúgás átszállt a hosszú oldalra, Pavlov az alapvonalról egészen érdekes mozdulattal, sarokkal ért a labdához, amely így a kapuba pattant róla (0-2).

A 90. percben egy Vasas-szögletet követően Ristevski lőtt kapura, Kovácsik nagyot védett. Fél perccel később a túloldalon Bódi került ziccerbe, Polekszics is nagy bravúrt mutatott be. A 94. percben azonban már nem védhetett az angyalföldi hálóőr, Bódi szögletét követően Vinícius közelről fejelt a kapuba, kialakítva ezzel az 1-2-es végeredményt.

Csapatunk legközelebb jövő héten csütörtökön, Dániában lép pályára az FC Midtjylland vendégeként, majd vasárnap a Gyirmót otthonában játszunk bajnokit.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek