Hogyan edzőtáborozott a Vidi II Ausztriában?

Honlapunk egy napot Hartyáni Gáborékkal töltött a festői szépségű Stubenberg am See nevű falvacskában.

Székesfehérvár, csütörtök reggel 7 óra
Fotós kollégámmal, Péterrel együtt útnak indultunk Ausztriába, hogy meglátogassuk a héten Stájerországban edzőtáborozó Vidi II-t. Utunk nem is lehetett volna zökkenőmentesebb, sem az időjárás sem a forgalom nem hátráltatott bennünket. 10 óra 41 perckor érkeztünk meg a csapat szálláshelyére, és Hartyáni Gábor mintha tudatosan hozzánk igazította volna az edzést, ugyanis amint kiszálltunk az autóból, véget is vetett a délelőtti átmozgató tréningnek. Sajnos ezen az edzésen kisebb sérülést szenvedett Papp Szilárd, így ő nem is vehetett részt az esti edzőmérkőzésen.
A délelőtt hátralevő részében szabadprogram volt a játékosoknak és a vezetőknek is. Mi ezt a „semmittevős” mégis fontos időszakot tökéletes alkalomnak találtuk arra, hogy körbejárjuk a környéket. Nem okozott csalódást a hely, valóban gyönyörű tájat választott a Vidi II szakmai stábja az edzőtábor helyszínéül. Természetesen a fő látnivaló az a hatalmas és gyönyörűen felújított kastély volt, melynek szomszéd épületében lakott a csapat. A kastély birtokán 6 futballpálya – ebből 1 műfüves - 4 teniszpálya és 4 kosárpálya helyezkedik el. Igazi sportközpont, ahol azonban az élet majd csak tavasszal indul be.

A szakmai stáb a háttérből figyeli a játékosok
"teljesítményét"

Rövid sétánkat sikerült még ebédidő előtt befejezni, így szemtanúi lehettünk annak, hogyan is töltik afutballisták délelőtti szabadidejüket. Nem fogják elhinni: labdarúgással! Margitics és Kis játszottak Présinger és Babos ellen. Természetesen nem a kinti műfüves pályán játszottak kettő a kettő ellen, hiszen ezt nem is engednék a csapat vezetői pihenőidőben. Az apartman előadótermében, játékkonzol segítségével feszültek egymásnak a srácok, és vívtak vérre menő küzdelmeket. A szakmai stáb tagjai pedig a hátsó sorokban foglaltak helyet és követték figyelemmel a plazma tv-n zajló mérkőzéseket.
12.30-kor a csapat közösen átvonult az étkezőbe, ahol mindenki kedvére válogathatott különböző saláták, kétféle leves és kétféle főétel közül. Ebéd után szigorú, másfélórás csendes pihenő következett, ami egyenlő volt az alvással. Ekkor még a PlayStation sincs megengedve a játékosoknak. Ezt az alkalmat használtuk ki fotós kollégámmal és kézbe vettük a virtuális játékosok irányítását. Félóra játék után önkritikusan meg is jegyeztük, hogy a mi irányításunk alatt úgy mozogtak a Bayern és Liverpool sztárjai, mintha egy U12-es meccset néznénk.

A csendes pihenő végeztével Hartyáni Gábor taktikai eligazítást tartott a játékosoknak. Két órával a mérkőzés előtt indult el a csapat busza a 15 km-re lévő Hartbergbe, ahol a helyi másodosztályú együttes műfüves pályáján játszottak nemzetközi felkészülési mérkőzést Margiticsék a körzeti bajnokságban szereplő TSV Pöllau ellen. Az összecsapás előtt azonban még körbejárták a TSV Hartberg stadionját és többen meg is jegyezték, bárcsak otthon is hasonló létesítményekkel rendelkeznének a másodosztályú csapatok. A mérkőzés után a csapat visszautazott a szállásra és a vacsorát követően egy nagyon érdekes, csapatösszetartó vetélkedőn vettek részt a játékosok. A szakmai stáb tagjai ugyanis még a tábor előtt kitalálták, hogy minden este lesz egy körülbelül 50-60 perces vetélkedő, ahol különböző sporttal és kultúrával kapcsolatos kérdéseket tesznek fel a srácoknak és az utolsó este a legtöbb helyes választ adó labdarúgó értékes ajándékot kap. Mondani sem kell, nagyon jó hangulatban telt a vetélkedő.

A Vidi II pénteki programja is hasonlóan változatos volt, a délelőtti és délutáni edzést követően egy közeli Wellness-központba pihent a csapat, majd a könnyű vacsora elfogyasztását követően a csapat-kvíz utolsó fordulóját is lejátszották. A három napon át tartó vetélkedőt végül Papizsanszkij Artur nyerte meg Somodi Bence és Soós János előtt. Szombaton délelőtt még megmérkőzött a Vidi II a harmadik ligás SVL Flavia Solva ellen, és remek játékkal 3-1-re győztek a fehérvári focisták. A mérkőzés után a csapat hazautazott, vasárnapra pihenőt kaptak a játékosok, a munka hétfőn folytatódik.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek