ELLENFÉL-LES

Edzőváltás után, ellenünk próbál javítani a Haladás

A szombathelyiek a tabella 10. helyéről várják a vasárnapi összecsapást.

A Haladás kerete nem sokat változott a nyári átigazolási időszakban. Voltak persze távozó és érkező futballisták, de túlzás lenne azt állítani, hogy kicserélődött a vasi gárda állománya. A távozók közt találjuk az egykori Vidi-játékost, Gajdos Zsoltot, aki Nyíregyházára igazolt, a korábban ugyancsak Fehérváron is megforduló Hidvégi Sándort, aki immár a Siófok futballistája, de az átigazolási időszak utolsó napjaiban Simon Ádám is csapatot váltott, ő Paksra tette át székhelyét. Az érkezők közül mindenképp meg kell említeni a korábban a Kaposvár, a Pécs és a DVTK együttesében is szereplő Miroszlav Grumicsot, a szlovák Slovan együttesétől érkező Pinte Patrikot és az MTK-tól kölcsönbe érkező brazil futballistát, Myke-t. 

A szombathelyi alakulat a bajnoki címvédő otthonában kezdte el az idei szezont, és 2-0-ás vereséget szenvedett Kispesten, azonban a következő játéknapon 1-0-ra legyőzte a DVSC-t. A DVTK és a Paks elleni mérkőzéseken nem sikerült pontot szerezniük a Haladás játékosainak, a Balmazújvárost azonban simán verték 3-1-re. A Ferencváros elleni idegenbeli 2-0-ás vereség még simán a papírforma kategória, azonban a Puskás Akadémia elleni hazai 5-1-es zakó a szezon eddigi egyik legnagyobb meglepetése volt - azon viszont már kevesebben csodálkoztak, hogy a gyengébb szezonkezdet, és a nagy arányú hazai vereség után a válogatott szünetben edzőcsere mellett döntött a Haladás vezetése. Mészöly Gézát az Illés Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint váltotta.

A Haladás két felkészülési mérkőzést is játszott a bajnoki szünet alatt. Az osztrák élvonalban szereplő Wiener Neustadt ellen gól nélküli döntetlen született, majd egy nappal később 16–0-ra győzött a Győr-Moson Sopron megyei II. osztályban szereplő Hegykő vendégeként a két csapat kétszer 30 perces gálamérkőzésén.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek