PAKS - VIDI 1-1

Döntetlen az Atomvárosban

Jó második félidei játékunk ezúttal egy pontot eredményezett, de a végén meg is nyerhettük volna a mérkőzést.

Legutóbb közel egy éve játszottunk Pakson bajnokit és csupa jó emlékünk van erről az összecsapásról, hiszen 0-1-ről fordítva 2-1-re nyertünk. Szurkolóink is emlékeztek erre, hiszen nagyjából kétszázan kísérték el a csapatot a Duna-parti városba.

A második percben rögtön dolga akadt Bozsovicsnak, egy 30 méteres lövést fogott magabiztosan. Két perccel később egy beadást húzott le kapusunk, majd újabb két perc elteltével Tóth Balázs indította remekül Gyurcsót, jött is a beadás szélsőnktől, de szögletre mentett egy védő. A 8. percben Vayer vitte befelé a labdát a bal oldalról, jobbal a kapu elé ívelt, ahol kibújt Tököli és ballal a kapu jobb oldalába helyezett (1-0).

Egy perc múlva Szolnoki indította Nikolicsot, Csernyánszki kapus előbb ért a labdához, de gyakorlatilag odaadta a labdát támadónknak, aki viszont túlságosan kisodródott, így nem tudott rendesen kapura lőni. A 14. percben Bartha próbálkozott jó 30 méterről, bal lábas lövése jócskán mellé ment. A 15. percben Csernyánszki megismételte előző hibáját, csak most Gyurcsóhoz passzolt, ő azonban nem tudott három védő gyűrűjéből kapura fordulni. A 19. percben az addigi legnagyobb helyzetünket láthatták a nézők: Walter Lee gyönyörűen ment el a bal szélen, beadása Nikolics előtt elment, jött viszont Gyurcsó a hosszún, de fölé szállt a lövése. A továbbiakban inkább a pálya közepén zajlott a játék, gólhelyzetek nem adódtak. A 33. percben Tóth bombájába lépett bele egy védő, a másik oldalon pedig Lázok próbálkozott, lövése mellé ment.

Félidőben Mitrovics váltotta Netót, a hazaiak nem cseréltek. A 48. percben Gyurcsó iramodott meg a jobb oldalon, elfektette védőjét, beadott, Nikolicsnak picit hosszú volt a labda. Az 50. percben Fiola egy szabadrúgásból jövő beadást fejelt a kapuba, de Szabó játékvezető les miatt nem adta meg a találatot. Az 55. percben Mitrovics játszott Sándorhoz, aki befordult a tizenhatoson belülre, ballal 12 méterrel lőtt, Csernyánszki megfogta a bal alsóra tartó labdát. Négy perc múlva Walter Lee cselezett befelé a Nikolicstól kapott labdával, jobbal lőtt, a paksi kapus védett. Egyre inkább uraltuk a játékot, nagy nyomás alá helyeztük a paksi csapatot. A 65. percben Sándor, a 66. percben Gyurcsó próbálkozott lövéssel, egyik sem akadt be. A 72. percben centiken múlott, hogy Mitrovics lemásolja a Siófoknak lőtt gólját, jobb oldalról jobbal a jobb alsó mellé tekert egy szabadrúgást. Három perc múlva Gyurcsó lövését védte Csernyánszki, a 76. percben viszont tehetetlen volt. Sándor lövését ugyan még kiütötte, érkezett azonban Kovács és a hálóba passzolt (1-1).

Mentünk előre a győzelemért, a legnagyobb lehetőségünk a 93. percben volt, amikor Kovács passzolt a bal szélen felfutó Viníciushoz, aki vissza akarta adni a labdát középre, két berobbanó ember elől mentett egy védő. A helyzet előtt még kiállította második sárga után Fiolát műesésért, a 94. percben pedig lefújta a találkozót a játékvezető.

Jó második félidei játékunk ezúttal egy pontra volt elég, nem sok kellett volna a győzelemhez. Csütörtökön a Sporting, vasárnap pedig a Fradi látogat Sóstóra, nagy meccsek várnak tehát csapatunkra.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek