Döntetlen az Ararat elleni első EKL-meccsen

Marcel Heister szerzett vezetést kevéssel a vége előtt, de a hosszabbításban kiegyenlítettek az örmények. 

Az Európa Konferencia Liga első selejtezőkörének első felvonását csütörtök este, 20.00-tól játszottuk az örmény Ararat Yerevan ellen, a MOL Aréna Sóstóban. A kezdésre 3000 néző gyűlt össze, jó hangulatban és óriási melegben kezdődött a találkozó a moldáv Ion Orlic sípszavára.

Az 5. percben előbb Muradyan lövése kerülte el jócskán a kapunkat, majd Kovács löketét blokkolták a másik oldalon. 10 perccel később Kovácsik első bravúrját láthattuk, Kone iramodott meg a labdával, majd egy csel után kapura lőtt az ötös sarkáról, kapusunk lábbal nagyot védett. A 25. percben jött az első nagy Vidi-helyzet: Houri szögletét követően Lüftner fejelt nagy erővel kapura, de az örmények kapusa a felső lécre tudta tolni a labdát. Négy perccel később Stopira adott nagy labdát Petrjaknak, aki szépen tette azt maga elé, majd 13 méterről kapura lőtt, a kivetődő Ermakov azonban ismét nagyot védett.

A 32. percben Petrjak beadását Zivzivadze fejelte nem sokkal kapu fölé 7 méterről, egy perc múlva Pobulic lőtt 23 méterről kapu fölé egy szabadrúgást. Újabb egy perc elteltével Kone 20 méteres bombája csattant a felső lécen. A félidő vége előtt, Houri szabadrúgását követően Stopira fejelhetett néhány méterről kapura, a labda azonban mellé ment. Helyzeteket tehát láthattunk az első 45 percben, gólt azonban nem.

Szünetben egyik csapat sem cserélt. A második játékrész első helyzete az örmények előtt adódott, Manoyan lőtt 6 méterről laposan kapura, Kovácsik vetődve védett, nem sokkal később jött a válasz, Petrjak 25 méterről bombázott kapu mellé.

A 60. percben hármat is cserélt Szabics Imre, Dárdai, Zivzivadze és Kovács helyett Nego, Nikolics és Szabó Levente léptek pályára. Megélénkült a mérkőzés, a 62. percben Funsho került óriási helyzetbe, azonban közeli lövését védeni tudta a vendégek kapusa. A 65. minutumban Heister beadásáról csak centikkel maradt le az ötösön belül Szabó. A második félidő felénél a legveszélyesebb Ararat-játékos, Kone 18 méteres, jobb alsó sarok felé tartó lövését védte bravúrral Kovácsik Ádám. 2 perc múlva már a kapunkba emelt az elefántcsontparti támadó, de szerencsére lesről, így a gól érvénytelen volt. A 75. percben Alef lőtt 12 méterről a bal alsó irányába, Ermakov ismét hárított. Erősödött a nyomás az örményeken, akik egyre többször és egyre látványosabban húzták az időt, próbálták őrizni a döntetlent. Egészen a 84. percig sikerült is nekik, akkor azonban Houri keresztpassza után Heister megtolta a labdát, majd 21 méterről, ballal, hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe (1-0)!

A játékvezető 5 percet hosszabbított, és amikor már mindenki elkönyvelte az egygólos Vidi-sikert, jött Pobulic és 20 méterről, jobbal a jobb felsőbe lőtt, gyakorlatilag tükrözte Heister találatát. 1-1-re mentette a meccset az Ararat, döntetlenről indul egy hét múlva a visszavágó, mivel az UEFA az idei szezontól eltörölte az idegenben lőtt gólról szóló szabályt. 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek