TUDÓSTÁS

Döntetlen a Paksi FC otthonában

Az első félidőben Feczesin bombagóljával 1-0-ra vezettünk, emellett több nagy gólhelyzetet is kidolgoztunk, ezek azonban kimaradtak. A második félidőben feljavultak a hazaiak, pontosztozkodás lett a vége.

Mintegy 150 fehérvári drukker kísérte el csapatunkat Paksra, ahol vasárnap 18 órakor léptünk pályára az OTP Bank Liga 2. fordulójában. A nyáron teljesen kicserélték a Paksi Stadion gyepszőnyegét, így a korábban sok kritikával illetett talaj helyett remek pályán fogadott bennünket Csertői Aurél együttese.

Henning Berg három helyen változtatott a csütörtöki EL-csapatunkon. Géresi, Simon és Barczi ezúttal a kispadon foglaltak helyet, ott volt viszont a pályán Nego, Feczesin és Lazovics. Vezetőedzőnk ezúttal 4-4-2-es formációban küldte pályára a Vidit.

Az első lehetőséget a hazaiak dolgozták ki, miután a bal szélen Szabó iramodott meg, majd keresztlabdájával Koltait hozta játékba, aki a 16-osunkon belül lövés helyett a passzt választotta, Kecskést azonban védőink már szerelni tudták. Három perccel később Lazovics pazar mozdulattal, sarokkal hozta helyzetbe Feczesint, aki nagy helyzetben lőhetett kapura 8 méterről, Kemenes védett bravúrral! A 22. percben Haraszti került hasonlóan nagy helyzetbe, de Kovácsik hárított. A 26. percben Pátkai passzolt a bal szélen felfutó Feczesinnek, aki egy cselt csinált befelé, majd 17 méterről óriási gólt lőtt! (0-1.)

A 34. percben újabb parádés Lazovics-passzt láthattunk, a címzett ezúttal is Feczesin volt, aki 14 méterről szépen tekert kapura, a labda azonban a bal kapufán csattant. Bő öt perc elteltével Lazovics ezúttal Suljicnak adott szép labdát, bosnyák középpályásunk azonban 15 méterről, ha csak kevéssel is, de kapu fölé lőtt.

A második félidőre egy sokkal támadóbb szellemű Paks érkezett ki a pályára, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye. Az 51. percben Kulcsár adott jó labdát Bálónak, aki egy csel után 6 méterről kapura lőtt, Kovácsik óriásit védett. Egy perccel később Haraszti tekert kapu elé egy szabadrúgást, a fehérvári nevelésű Gévay pedig a hosszú oldalon érkezve közelről fejelt a kapunkba, Kovácsik ugyan még ebbe is bele tudott ütni, de nem védhette a közeli fejest. (1-1.)

A gól után is a paksiak játszottak veszélyesebben, sokáig nem tudtunk újabb lehetőséget kialakítani a hazai kapu előterében, míg a zöld-fehérek játékában - a mérkőzés ezen szakaszában - benne volt az újabb gól lehetősége.

A 72. percben két fehérvári cserejátékos, Barczi és Géresi összjátékának végén "Küsü" került ziccerbe, de az utolsó pillanatban szerelni tudták a paksi védők. Az utolsó 10 percben ugyan kapujukhoz tudtuk szegezni a hazaiakat, de komoly gólszerzési lehetőségünk nem volt, így végül 1 ponttal távoztunk Paksról.

Csapatunk legközelebb csütörtök 20.30-kor Felcsúton a dán Midtjylland együttesét fogadja az Európa Liga 3. selejtezőkörében.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek