VIDEOTON FC - BÉKÉSCSABA 1-1 (0-1)

Döntetlen a Békéscsaba ellen

A kiesés elől menekülő Békéscsaba ezúttal is szervezett futballt mutatott be, Laczkó korai góljával az 57. percig vezettek a vendégek, akkor Stopira egyenlített.

Csapatunk egyik NB I-es mumusa, a Békéscsaba látogatott szombat délután Felcsútra. És, hogy miért mumus a kiesés elől menekülő viharsarki alakulat? Nos, utoljára még 2004-ben sikerült őket legyőznünk az élvonalban, vezetőedzőnk, Horváth Ferenc például akkor még a Vidi labdarúgója volt. Azóta a Békéscsabával csupán háromszor játszottunk bajnoki mérkőzést, 2005-ben nem született gól az egymás elleni meccsünkön, míg tavaly ősszel 2-0-ra kikaptunk Békéscsabán, néhány héttel ezelőtt pedig 1-1-es döntetlent játszottunk ellenük a Pancho Arénában.

Csupán 3 percet kellett várnunk az első lehetőségünkre, ekkor Fabio kezezett a jobb szélen, 30 méterre a vendégek kapujától, a szabadrúgást Haraszti tekerte kapu elé, Poleksic azonban magabiztosan fogta meg a labdát az ötösön belül. Egy perccel később Haraszti végzett el a félpályánál gyorsan egy szabadrúgást, Feczesint próbálta kiugratni, csatárunk azonban lesről indult. A 9. percben - a játék addigi képe alapján teljesen váratlanul - megszerezte a vezetést a Békéscsaba. Fabio tekert kapu elé egy szögletet, Laczkó pedig néhány méterről a kapunkba fejelt. Kovácsik ugyan még bele tudott érni a közeli fejesbe, de akkora erővel ment kapura a labda, és olyan közelről, hogy nem védhetett kapusunk. (0-1.) 

A folytatásban, rövid időn belül két Pátkai lövést jegyezhettünk fel, de Poleksic mindkét alkalommal védeni tudott. A 32. percben Fabio tekert veszélyesen a kapunk elé egy szabadrúgást, az előre merészkedő Damjanovic elől kaparintotta meg a játékszert Kovácsik egy szép vetődéssel. Három perccel később Pátkai ívelt a vendég büntetőterületen belülre, Feczesin teljesen egyedül vehette át a labdát a kaputól hét méterre, csatárunk azonban sokat várt, így Fabio a lövés előtt szerelni tudta hátulról. A szünethez közeledve két Géresi lövést is láthattak a nézők, azonban középpályásunk mindkétszer célt tévesztett. A 44. percben a legveszélyesebb békéscsabai támadó, Calvente vitte el a bal szélen a labdát Juhász mellett, középre adását szépen vette át Paukner, becsapva Viníciust, azonban a csabai támadó sokat pepecselt a kapu előtt, és Kovácsik bravúros kivetődéssel lelopta a labdát lábáról.

A második félidőt a vendégek kezdték aktívabban, az 56. percben Kovácsik két hatalmas védést mutatott be! Előbb Birtalan szélről érkező beadásába ért bele reflex-mozdulattal, majd a kipattanót Spitzmüller lőhette kapura, de kapusunk hárított. Egy perccel később, egy szép fehérvári támadás végén Stopira mutatott be két cselt, majd 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-1.) 

A 65. percben Pátkai került az egyik békéscsabai védő mellett a földre a vendégek 16-osán belül, Németh sporttárs határozottan továbbot intett. A 77. percben Juhász beadását a hosszún érkező Kovács becsúszva lőtte kapu mellé. A 84. percben a mérkőzés legjobbja, Kovácsik mutatott be ismét egy fantasztikus védést: ezúttal Paukner tíz méterről leadott lövését védte hihetetlen bravúrral, a kipattanót pedig Birtalan bombázta kapu fölé.

Az utolsó percekben még Piermayr szabadrúgását kellett Kovácsiknak védenie, majd a 95. percben megfogyatkoztak a vendégek, Damjanovic kapta meg a második sárga lapját Németh Ádámtól, vélhetően reklamálásért. Az emberelőnyt azonban már nem sikerült gólra váltanunk, néhány másodperccel később ugyanis lefújta a meccset Németh. Legközelebb március 19-én, a Puskás Akadémia FC vendégeként lépünk pályára a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek