Disztl László: "Elégedett vagyok a Vidi II felkészülésével, bizakodva várom az NB III-as szezon kezdetét"

Második csapatunk vezetőedzője azt is elárulta, hogy nehéz csoportba került a Vidi II, ez azonban nagymértékben segítheti a fiatal játékosok fejlődését.

Vasárnap 17:30-kor hazai pályán fogadjuk a Dorogot, azaz elkezdődik második csapatunk számára is a bajnokság. Hogyan értékeled a nyári felkészülési időszakot?

- A Vidi II nagyszerűen hajrázott az előző szezon végén, és csupán egy hajszállal maradt le a dobogóról az NB III-ban. Tulajdonképpen a csapat gerince egyben maradt, vagyis azokra a játékosokra építhetünk, akik már megismerkedtek a felnőtt futballal. A legügyesebb, legtehetségesebb tavalyi ifi játékosok csatlakoztak hozzánk, nekik ez lesz az első felnőtt szezonjuk, de úgy gondolom, hogy sikerrel veszik majd az akadályokat ők is. A felkészülésünk jól sikerült, öt edzőmeccset játszottunk, és mind az ötöt megnyertük. Két alacsonyabb osztályú együttes mellett játszottunk a szintén NB III-as Diósddal, valamint az NB II-es Ajka és az ugyancsak másodosztályú Siófok ellen is nyertünk. Persze a felkészülési időszakban még nem a meccsek eredménye volt a legfontosabb, de a mutatott játékkal is elégedett lehettem. Az edzői stáb tagjaival, Dvéri Zsolttal és Poór Andrissal mindent megtettünk annak érdekében, hogy felkészülten várhassuk a bajnoki rajtot. Persze majd a bajnokságban elért eredmények lesznek a döntőek, mindenesetre bizakodva várom a szezon kezdetét.

Milyen kapcsolatot sikerült kialakítanod az elmúlt hetekben az első csapat szakmai stábjával? Bizonyára idén is lesznek az NB I-es csapattól visszajátszó játékosok, illetve elképzelhető, hogy akár csak a korábbi években, ezúttal is bizonyítási lehetőséget kapnak az NB I-es együttesben fiatal tehetséges labdarúgók.

- Úgy gondolom, sikerült gyorsan megtalálunk a közös hangot Bernarddal. Játékosként még egymás ellen is játszottunk, amikor én az FC Bruges labdarúgója voltam ő pedig a Marseille-ben futballozott. A BL-ben a legjobb nyolc között találkoztunk, végül Bernardék nyerték meg a BL-t. És persze az is megkönnyíti a helyzetet, hogy Bíró Imre személyében olyan tagja is van az első csapat szakmai stábjának, aki remekül ismeri a Vidi II játékosait, hiszen az előző idényben ő volt az NB III-as együttes vezetőedzője. Pető Tamás is régi ismerősöm, annak idején még játékosom volt itt a Vidiben. Nekünk, a Vidi II-nek kettős feladatunk van a bajnokságban. Egyrészt a már említett fiatal tehetségeket rendszeresen szerepeltetni a felnőtt bajnokságban, másrészt pedig játéklehetőséget biztosítani azoknak, akik az első csapatban kevesebb lehetőséget kapnak, vagy éppen egy sérülésből térnek vissza. Úgy gondolom, vannak olyan labdarúgók a Vidi II keretében, akik készen állnak arra, hogy megmutassák magukat, adott esetben, az első csapatban is.

Idén az NB III Nyugati csoportjába került a Vidi II. Mi a véleményed erről a csoportról?

- Nehéz csoportba kerültünk, nagyon sok jó csapattal kell megmérkőznünk a szezon során. Az a véleményem, hogy megerősödött az NB III-as mezőny. Az erőviszonyok majd az első három-négy forduló után fognak körvonalazódni, hiszen még érkezhetnek új játékosok bizonyos csapatokhoz. Bízom benne, hogy ebben az erős bajnokságban tovább fog fejlődni a csapatom.

Van konkrét célkitűzés, hogy hányadik helyen kell végeznie a csapatnak?

- A legfontosabb célunk, hogy a játékosok egyénileg és csapatként is fejlődjenek. És persze minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy meg akarjuk nyerni a soron következő találkozót. Emellett pedig szeretnénk a csoportunkban a legjobb NB I-es tartalékcsapat lenni, ami ugyancsak szép és nehéz feladat, hiszen olyan együttesekkel kerültünk egy csoportba, mint az FTC II, az MTK II vagy éppen a Puskás Akadémia II.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek