Díszpolgárrá avatták Simonyifalván Zsóri Dánielt

Díszpolgárrá avatták szülőfalujában, az Arad megyei Simonyifalván Zsóri Dánielt, a MOL Fehérvár FC Puskás-díjas labdarúgóját.

A fiatal csatár családi körben, odahaza tölti a karácsonyt, a községi önkormányzat pedig ezt kihasználva nagyszabású ünnepséget szervezett, amelyen átadták a kitüntetést, amelynek odaítéléséről rögtön a szeptemberi FIFA-gála eredményhirdetése után döntöttek - adta hírül a maszol.ro weblap.

Rokonok, szomszédok, gyerekkori barátok gyűltek össze az Arad és Bihar megye határán fekvő Simonyifalva kultúrotthonában, hogy köszöntsék a falu büszkeségét, az év legszebb góljáért járó Puskás-díj idei kitüntetettjét, Zsóri Dánielt. A milánói Scalában tartott FIFA-gálán sem izgult ennyire, mint a családtagok és ismerősök előtt – vallotta be a fiatal labdarúgó a díszpolgári cím átvétele után.

Nagyon izgultam, és meglepődtem, hogy milyen sokan eljöttek. De ahányszor hazajövök, mindig feltöltődve megyek vissza. Sokat jelent nekem a család, soha nem felejtem el, honnan indultam, és hová jutottam. A Puskás-díj is anyáéknál van, most megtekinthető, ezen a rendezvényen. Itthon van a legjobb helyen” – nyilatkozta Zsóri Dániel.

A Körös-közben található Simonyifalvának irodalmi személyiségek, oktatás- és közösségszervezők öregbítették eddig a hírnevét, de a Puskás-díj elnyerésével egy 19 éves futballista tette világhírűvé 800 lelkes, több mint 90 százalékban magyarok lakta partiumi települést. Ezt ismerték el a díszpolgári címmel – mondta Haász Tibor községi polgármester.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: www.maszol.ro

További hírek