Dárdaiék, Sallóiék - a két futballdinasztia a Nemzeti Sport címlapján

A sportnapilap hétfői számában sportigazgatónk, Sallói István és játékosunk, Dárdai Palkó családjáról közölt összeállítást.

A Nemzeti Sport hétfői címlpasztorija magyar futballcsaládokról szól, kiemelten azokról, akiknek három generációja szerepelt az NB I-ben, sőt mindannyian gólt is szereztek. A Vidi duplán érintett a történetben Sallói István és Dárdai Palkó révén.

"Édesapám mindig azt szerette volna, hogy legyek jobb játékos, mint amilyen ő volt, majd miután Dani elkezdett focizni, már arra vágytunk, hogy ő mindkettőnknél vigye többre. A léc egyre magasabb kerül, de a fiam szépen vette és veszi az akadályokat. Édesapámnak nagy álma volt, hogy a fia és az unokája is futballozzon, de részemről ez nem volt elvárás Danival szemben. A nagyapja mondogatta folyton, hogy ebből a fiúból jó játékost kell csinálni, hogy öröklődjön a családban a foci. Én sem voltam ellene, ámbár mindig azt mondtam neki, foglalkozzon azzal, amivel akar, abba viszont tegyen bele mindent, mi pedig, amiben tudjuk, segítjük" - mondta többek között sportigazgatónk."

A Kisvárda ellen gólt szerző, így három idei bajnokin már 2 találatnál járó játékosunk pedig így nyilatkozott az összeállításban: 

"Sem a nagypapánk, vagyis a Papa, sem édesapánk nem erőltette, hogy a testvéreimmel futballisták legyünk, mi akartunk azok lenni. Más kérdés, hogy apáékra mindenben számíthattunk, Papa külön foglalkozott velünk. Amikor kijött hozzánk Berlinbe, ha éppen nem edzésen vagy meccsen voltunk, mindig a kertben fociztunk vele. De jó is volt! Örülök annak, hogy én is NB I-es játékosom lettem, a góljaimnak úgyszintén, ám nem szabad ezt túlértékelni, attól még, hogy jól alakulnak a dolgaim, nem dőlhetek hátra, ellenkezőleg: menni kell tovább! A Papa hatvankilenc gólt szerzett az élvonalban, én négynél tartok – bár a különbség tetemes, azért teszek egy kísérletet arra, hogy ledolgozzam."

A teljes cikket a Nemzeti Sport hétfői számában vagy online, ide kattintva tudjátok elolvasni!

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: www.nso.hu

További hírek