Csapatunk Európa Konferencia Liga-menetelése számokban

Fiola Attila volt legtöbbet a pályán, Budu Zivzivadze lőtte a legtöbb gólt, Dárdai Palkó adta a legtöbb gólpassszt az elmúlt öt EKL-meccsünkön.

Csapatunk csütörtökön 19 órától szezonbeli hatodik nemzetközi kupamérkőzését játssza a MOL Aréna Sóstóban. Az azeri Gabala és a moldovai Petrocub Hincesti magabiztos kiejtése után a Bundesligában szereplő  1. FC Köln elleni visszavágót is előnyből várjuk 2-1-es idegenbeli győzelmünket követően.

Öt olyan játékosunk van, aki a 2022/2023-as szezon eddigi összes nemzetközi kupameccsén pályára lépett: Nego Loic, Fiola Attila, Dárdai Palkó, Bamgboye Funsho és Budu Zivzivadze. Közülük csapatkapitányunk, Fiola Attila mind az öt találkozót végig is játszotta, így - nem számolva az első és második félidei hosszabbításokat - már 450 percnyi játéknál jár az Európa Konferencia Ligában. 

A legtöbb játékperc az eddigi 5 EKL-mérkőzésünkön az idényben:

1. Fiola Attila (450 perc)
2. Nego Loic (426 perc)
3. Kovács Dániel (360 perc)
3. Artem Sabanov (360 perc)
5. Stopira (333 perc)

A EKL házi góllövőlistánkat Budu Zivzivadze vezeti, aki eddig csapatunk mind az öt nemzetközi meccsén betalált, összesítve pedig már hat gólnál jár. Őt Kenan Kodro és Dárdai Palkó követi a listán, előbbi három, utóbbi két gólnál jár. Dárdai Palkó a két gólja mellett a gólpasszok terén is kiemelkedik, hat asszisztja a legtöbb a teljes EKL-mezőnyben.

Házi góllövőlistánk az eddigi 5 EKL-mérkőzésünkön az idényben:

1. Budu Zivzivadze (6 gól)
2. Kenan Kodro (3 gól)
3. Dárdai Palkó (2 gól)
4. Stopira, Rus Adrián, Ivan Petrjak (1-1 gól)

Házi gólpasszlistánk az eddigi 5 EKL-mérkőzésünkön az idényben:

1. Dárdai Palkó (6 gólpassz)
2. Nego Loic (2 gólpassz)
3. Jevhen Makarenko, Kenan Kodro, Budu Zivzivadze, Funsho Bamgboye, Ivan Petrjak 

Ha nincs még jegyed a csütörtöki 1. FC Köln elleni találkozóra (kezdés 19:00, MOL Aréna Sóstó), még megveheted klubkártyáddal és személyesen is! Részletekért kattints ide.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek