VIDI - GENT

Biztonsági tájékoztató a csütörtöki meccshez

Klubunk kéri a szurkolókat, olvassák el és tartsák be a Sóstói Stadionban érvényes biztonsági előírásokat!

Tájékoztatjuk kedves szurkolóinkat, hogy a Sóstói Stadionban az UEFA biztonsági előírásai érvényesek. Megfigyelő kamerák működnek, amelyek nem csak a meccsen, de előtte és közben is minden eseményt rögzítenek. A rendezők kiemelhetik a tömegből a rendbontókat, a pirotechnikai eszközöket alkalmazókat, akárcsak a kábítószer vagy más bódító hatású anyag, illetve alkoholos befolyás alatt állókat, és átadhatják a helyi rendőrségnek. Tilos a stadionba fegyvert, kést, bármilyen pirotechnikai eszközt, petárdát, illatszert, palackot, és üveget bevinni, illetve esernyőt és rúdra tűzött zászlót.

Minden koreográfiát, sálat, zászlót, drapériát a biztonsági szolgálattal ellenőriztetni kell a bejáratnál. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a biztonsági szolgálatok minden olyan drapériát, feliratot, szimbólumot elkobozhatnak, amelyek sérthetik a vendégcsapatot. Amennyiben tiltott tárgyakat találnak valakinél a rendezők, úgy a vétkes személy ellen eljárást indíthatnak a hatóságok.

Az elmúlt két mérkőzésen a szurkolóknál félreértést okozott, hogy mini-esernyőket be lehet vinni a stadionba. Ezúton hívjuk fel szurkolóink figyelmét, hogy semmilyen esernyőt nem szabad behozni a Sóstói Stadionba! Ez érvényes nemzetközi- és a hazai bajnoki-, valamint kupamérkőzésekre is.

A stadionban, a múlt heti Európa Liga-selejtezőhöz hasonlóan nem lehet majd alkoholt kapni. Tizenegy helyen italt és ételt, vagyis csokit, perecet és egyéb élelmiszert, míg öt helyen csak italt lehet majd vásárolni.

Szurkoljunk sportszerűen!

Az OTB Bank Liga hétvégén lebonyolított első fordulója után az MLSZ azonnal 300 ezer forintos bírsággal sújtotta a Diósgyőr csapatát. A nézők által a mérkőzés alatt használt pirotechnikai eszközök miatt büntettek, az összeg pedig azért lett rögtön magas, mert az MLSZ a klubot visszaesőnek minősítette. A döntés magával vonja azt is, hogy most egy ideig az MLSZ a Diósgyőrnek semmilyen pirotechnika alkalmazására nem ad engedélyt, még akkor sem, ha ezt valamelyik szurkolói csoportja előzetesen kérné. Mivel az MLSZ nagyon szigorú ebben a kérdésben, felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a jövőben a Sóstói Stadionban illetve az idegenben rendezett mérkőzéseinken egyaránt tartózkodjanak ilyen eszközök használatától. Sajnos a július 26-ai Slovan elleni meccsen is volt erre precedens - a Slovan elleni két petárda miatt a nemzetközi szövetség klubunkat több ezer eurós büntetéssel sújtotta. Kérünk mindenkit, hogy a nemzetközi előírásokat a bajnoki, kupa- és nemzetközi mérkőzéseinken is tartsa tiszteletben. Kerüljük el, hogy csapatunkat újra megbüntessék! Köszönjük megértésüket, és szurkoljunk sportszerűen csapatunk minél eredményesebb szerepléséért!


Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek