Beteg gyerekeket ajándékoztak meg a Vidi játékosai

Szolnoki és Gyurcsó kedden látogatta meg a Fejér Megyei Szent György Kórházban gyógyuló beteg gyermekeket.

Immár hagyomány, hogy klubunk játékosai meglepetésszerűen felkeresik a székesfehérvári kórház fiatal betegeit, és ajándékokkal halmozzák el őket. Így volt ez most is, ezúttal Szolnoki Roland és Gyurcsó Ádám képviselte a Vidi játékosait.

Dr. Szabó Elek, a gyermekosztály főorvoshelyettese honlapunknak elmondta, hogy a játékosok által meglátogatott gyermekosztályon 3 és 18 év közötti gyerekeket illetve fiatalokat ápolnak. Többségük balesetet szenvedett, és emiatt került kórházba, de vannak olyan krónikus betegségben szenvedők is, akik rendszeresen ápolásra, ellátásra szorulnak, így ők bizonyos időközönként hosszabb-rövidebb időre vissza kell térniük. A cél az, hogy lehetőleg senkit se tartsanak bent a kórházban karácsonykor, kivéve a legsúlyosabb betegségben szenvedőket.

A gyerekek, illetve a velük jelenlévő szülők több kérdést is feltettek a Vidi két fiatal játékosának, akik készséggel válaszoltak ezekre. Ezt követően kiosztották a dedikált ajándékokat. Volt néhány olyan beteg kisgyerek, akik testvéreikre is gondolt, és nekik is kért a vidis ajándékokból - természetesen mindenkinek jutott.
"Nagyon jó érzés ezeket a gyerekeket mosolyogni látni. Külön öröm, hogy ezt most mi váltottuk ki belőlük. Aranyosak voltak és sokat kérdezősködtek, hogy milyen a Vidiben játszani. Szoszóval nagyon bízunk benne, hogy közülük minél többen már otthon tölthetik a karácsonyt" - mondta Gyurcsó Ádám honlapunknak.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek