Az ötödik helyezett Paksi FC ellen zárjuk a 2021/2022-es szezont

A Tolna megyei együttes szerda este - története során első alkalommal - kupadöntőt játszik az FTC ellen.

Szombat este 18:30-kor a Paksi FC látogat a MOL Aréna Sóstóba. Könnyen előfordulhat, hogy a vendégek friss kupagyőztesként látogatnak Székesfehérvárra, ugyanis szerda este MOL Magyar Kupa-döntőt játszanak az FTC ellen a Puskás Arénában. Számunkra sem lesz érdektelen a kupadöntő, ugyanis ha a Ferencváros elhódítja a MOL Magyar Kupát is a bajnoki cím mellé, akkor a Vidi nyáron elindulhat az Európa Konferencia Ligában.

A téli átigazolási időszakban nem volt nagy mozgolódás Pakson, Bognár István személyében ugyan egy alapember távozott, de helyette visszatért Haraszti Zsolt, aki ősszel kölcsönben az MTK-ban futballozott. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS PAKSON
ÉrkezőkKocsis Bence (MTK Budapest), Nyári Patrik (MOL Fehérvár FC), Kovács Nikolasz (Budapest Honvéd)
Kölcsönből visszatérők: Haraszti Zsolt (MTK Budapest)
Távozók: Kulcsár Dávid (III. Kerületi TVE, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Debreceni Ákos (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Nyári Patrik (III. Kerületi TVE), Bognár István (Arisz Limassol – Ciprus), Lorentz Márton (Siófok), Bognár Dávid (budaörsi kölcsön után Kazincbarcika)

A Paksi FC a legutóbbi öt bajnokijából mindössze kettőt tudott megnyerni (Paks - MTK 4-0, ZTE - Paks 2-3), egy döntetlen mellett (Gyirmót - Paks 3-3) kétszer kikapott (Paks - FTC 1-2, Paks - Kisvárda 0-1). Az eddigi 32 bajnokijából 12-t megnyert, 6 döntetlen mellett 14 alkalommal vereséget szenvedett. A Paks lőtte messze a legtöbb gólt az élvonalban (73) és a legtöbbet is kapta (61).

A Paks legeredményesebb játékosa a 31 gólos Ádám Martin, aki toronymagasan vezeti az NB I-es góllövő listát. Ádám Martin mind a két alkalommal betalált ellenünk ebben a szezonban, ősszel a MOL Aréna Sóstóban 2-1-re nyertünk, tavasszal pedig 3-2-es vereséget szenvedtünk Pakson. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek