TUDÓSÍTÁS

Az FTC elvitte a három pontot Sóstóról

1-1-s félidő után a második játékrész első felében két gyors gólt szereztek a vendégek, és hiába támadtunk, csak a szépítés sikerült.

Klubunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen adománygyűjtést szervezett a rászoruló székesfehérvári családok gyermekei részére, a mérkőzés kezdetéig a Sóstói Stadion MOL tribünje előtt adhatták át megunt vagy nem használt játékaikat szurkolóink, és végül egy kisebb teherautónyi ajándék gyűlt össze. 

Más érdekesség is történt a játék elindulása előtt, hiszen játékosaink nem a szokásos szerelésükben léptek pályára, hanem egy kifejezetten erre a mérkőzésre készített, exkluzív mez-összeállításban. A rangadóra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felajánlotta, hogy a Vidi bajnoki mezének elején lévő Máltai embléma lecserélődjön. Klubunk és a karitatív szervezet az Országos Kéktúrát előtérbe helyezve az egészséges életmód fontosságára és Magyarország természeti szépségeinek megismerésére szeretné felhívni a figyelmet, amellett, hogy az akció jótékony célt is szolgál: hétfőtől a Vaterán is lehet licitálni a különleges mezekre. A Videoton FC az árverésekből befolyó teljes bevételt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére ajánlotta fel, hogy még többet segíthessenek a rászorulóknak a Karácsony közeledtével.

A bevonuló csapatoknak a Pilisi Gyermekotthon lakói (akik a Csepp a Tengerben Alapítvány közvetítésével érkeztek) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrégiben alakított monori sportegyesületének a Máltai SE csapatának tagjai álltak sorfalat. 

Mintegy 4500 néző előtt, 4 Celsius-fokban kezdődött a 17. forduló utolsó előtti mérkőzése. Rögtön az első percekben először Kovács szép cselét és kapura fordulását, valamint Busai lövését láthatta a publikum, majd a 13. percben Ionescu húzott el a jobb szélen, középre lőtt labdáját pedig Busai lőtte közelről a hálóba (0-1).

Nem kellett sokat várni a válaszra, a 23. percben Vítor Gomes lőtt kapura, a középen érkező Nikolics megzavarta Jovát, így a labda a jobb alsóba került (1-1).

A félidő második felében a Fradi részéről Ionescu veszélyes beadását jegyezhettük fel, részünkről pedig azt, ahogy Nildo lemaradt Stopira szép beadásáról, Brachi pedig szabadrúgásból centikkel téveszti el a célt. 1-1-s állással mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején egy szöglet után Vinícius fejelt kapura, Jova lábbal védett, a labda pedig a felső lécre pörgött. A következő percekben beszorult a Fradi, gólt mégis ők szereztek. Cukic indításával Böde lépett ki és 13 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtt (1-2).

Alig három perccel később Böde ment el a bal szélen, beadását Jenner továbbította a kapunkba (1-3).

A 69. percben Nikolics még nem tudott a hálóba találni egy helyzetből, a 75. percben viszont Vinícius Brachi beadása után estében a jobb alsóba lőtt 10 méterről (2-3).

Támadásban maradtunk, a hátralévő időben két nagy lehetőség is adódott előttünk, egyenlíteni azonban egyikből sem sikerült. Először Zé Luis levágódó lövése után Oliveira ismételt, de a lövés elkerülte a bal felsőt, majd Oliveira beadását Vinícius csúsztatta meg, Zé Luis pedig az ötösről a bal felső mellé bólintott.

3-2-re nyert a Fradi, ezzel a tabella második helyén várjuk a tavaszi folytatást, hátrányunk 4 pont az éllovas DVSC mögött. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek