EL, OTP BANK LIGA, NB II, NB III

Az első EL-csoportmeccs, majd rangadó a bajnokságban

Csütörtökön Genkbe látogatunk, vasárnap az ETO-t fogadjuk. A Vidi II a Budafokot, a Puskás Akadémia a Gyirmótot látja vendégül a hétvégén.


KRC GENK - VIDEOTON FC (TV: STORY4)

A Trabzonspor elleni fantasztikus továbbjutás és három EL-mentes hét után csapatunk megkezdi szereplését a G. csoportban. Első ellenfelünk a belga KRC Genk lesz, mégpedig idegenben. Középpályásunk, Tóth Balázs egykori csapata hozzánk hasonlóan döntetlennel hangolt a csütörtöki mérkőzésre. A kékek jelenleg a belga bajnokságban a hatodik helyen állnak, az EL rájátszásában a svájci Luzern gárdáját verték ki 3-2-es összesítéssel.

OTP Bank Liga NB I, 2012. szeptember 23. (vasárnap) 16 óra 30 perc:
VIDEOTON FC - GYŐRI ETO (TV: M1)

Vasárnapi ellenfelünk sorozatban ötödik bajnokiját nyerte meg az elmúlt hétvégén, ezúttal hazai pályán a Pécset verték 1-0 arányban, és így két ponttal megelőzve csapatunkat a tabella harmadik helyén állnak. A tavalyi szezonban négyszer is találkoztunk az ETO-val, miután a bajnokság mellett a Magyar Kupában is összesorsoltak bennünket. Ez utóbbi sorozatban otthon 5-1-re, idegenben 1-0-ra győztünk a zöld-fehérek ellen, az OTP Bank Ligában ősszel a Győr nyert 1-0-ra, tavasszal pedig mi 2-1-re.

Ness Hungary NB II. Nyugati csoport, 2012. szeptember 22. (szombat) 16 óra:
PUSKÁS AKADÉMIA FC
- GYIRMÓT FC

Négy győzelmével és egy döntetlenjével, tíz rúgott és öt kapott góllal a Puskás Akadémia vezeti az NB II Nyugati csoportját. Szombaton a szintén remekül rajtoló (három győzelem, két döntetlen), harmadik helyezett Gyirmót látogat Felcsútra. Legutóbb májusban találkozott egymással a két csapat, akkor 2-2-es döntetlen született.

NB III. Duna csoport, 2012. szeptember 22. (szombat) 14 óra:
VIDEOTON FC II
- BUDAFOKI LC

A Vidi II a második helyről várja a hatodik fordulót, köszönhetően annak, hogy az első meccs botlása után zsinórban négyszer nyert. Komjáti András csapatának szombati ellenfele az eddig mindössze egy pontot szerző Budafok lesz, akik a múlt héten szabadnaposak voltak, két hete egy hármast kaptak a Viadukttól, három hete pedig egy nyolcast az ESMTK-tól.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu