NB I, LIGAKUPA, NB II, VÁLOGATOTT

Akár a második helyre is feljöhetünk a tabellán

Pápán Ligakupa-, majd Pécsen bajnoki meccs következik, a listavezető Puskás Akadémia Sopronba látogat, a Vidi II szabadnapos lesz a hétvégén. Idén utolsó mérkőzésén lép pályára a válogatott.

Ligakupa, 5. forduló

2012. november 13. kedd, 16 óra: Lombard Pápa - Videoton FC

Nem sok időt pihenhet csapatunk, hiszen a Kecskemét elleni győztes vasárnapi bajnoki után kevesebb mint két nappal már a Ligakupában kell pályára lépnünk. A C csoportból már korábban továbbjutottunk, ellenfelünk ezúttal a jelenleg szintén továbbjutást érő, második helyen álló Pápa lesz. A Lombard nem a legjobb előjelekkel készül ellenünk, hiszen az elmúlt bajnoki fordulóban kikapott a sereghajtó, eddig nyeretlen Siófok otthonában.

Barátságos válogatott mérkőzés

2012. november 14. szerda, 20 óra 30 perc: Magyarország - Norvégia (TV: M2)

Idei utolsó válogatott mérkőzésünk következik, a nemzeti csapat keretében Gyurcsó Ádámmal. A selejtezőcsoportjában - hozzánk hasonlóan - második helyen álló Norvégiával legutóbb 2007-ben találkoztunk és 4-0-ra kikaptunk idegenben. Legelső mérkőzésünket pedig éppen 100 éve, 1912-ben játszottuk Oslóban és 6-0-ra nyertünk. Norvégia egyébként négy meccsen hét, mi négy meccsen kilenc pontot szereztünk a 2014-es Vb-selejtezők során. A vendégek csoportját Svájc, a miénket Hollandia vezeti. Az U21-es válogatott szintén szerdán, 14 órakor Gyirmóton Montenegróval találkozik.

OTP Bank Liga, 15. forduló

2012. november 17. szombat, 18 óra 30 perc: Pécs - Videoton FC (TV: SPORT1)

Papíron az utolsó bajnoki mérkőzésünk következik Pécsen, hiszen a még hátralévő két fordulóban már a tavaszról előrehozott találkozók lesznek. Supka Attila csapata a hétvégén az utolsó percekben kapott góllal játszott döntetlent Diósgyőrben, így továbbra sem bír túl fényes mutatókkal. A nagy terveket szövögető klub csak tizedik a táblázaton, mindössze két ponttal előzi meg a tizennegyedik Paksot. Legutóbb szintén Mecsekalján találkoztunk a piros-feketékkel, 2012 márciusában, akkor 3-1-re nyertünk. Amennyiben szombaton is sikerülne győzni, az éppen egymással találkozó Debrecen és MTK mérkőzésén pedig döntetlen születne, a tabella második helyére léphetnénk előre a mostani negyedik pozícióból.

NB II Nyugati csoport, 14. forduló

2012. november 17. szombat, 15 óra: Soproni VSE - Puskás Akadémia

Benczés Miklós csapata a hétvégén újra győzött, mégpedig a Tatabánya otthonában, így már négy ponttal vezeti az NB II Nyugati csoportját. A tizenharmadik meccsen veretlen Puskás Akadémia a tizenegyedik helyezett Sopronhoz látogat, akik a legutóbbi fordulóban kikaptak a BKV-tól, azt megelőzően pedig győztek a Kaposvár II ellen.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek