A Vidi döntetlennel, Kovács István góllal kezdte az évet

Sokáig úgy tűnt, 1-0-ra megnyerjük a meccset, a 90. percben egyenlített a kínai csapat.

Csapatunk első idei mérkőzésén a kínai élvonal újoncával, a pekingi Renhe FC-vel találkoztunk Benidormban. Marko Nikolics a Kovácsik – Nego, Juhász, Tóth Bence, Stopira – Pátkai, Réti, Anel Hadzic – Kovács István – Elvir Hadzic, Lazovics tizenegynek szavazott bizalmat szombat délután.

Mezőnyfölényben kezdtük a meccset, de nagyobb helyzeteket nem jegyezhettünk fel a találkozó első perceiben. A 8. percben Lazovics szabadrúgását húzta le a levegőből a kínai válogatottban is megfordult Zhang Lie, majd a Peking ecuadori támadója, Ayovi fejelt kapu fölé egy perccel később.

A 27. percben tizenegyeshez jutottunk, miután Kovács István lövését az egyik kínai hátvéd jégkorongos-módszerrel próbálta blokkolni, de végül kézzel ért a labdához. A büntetőt Kokó magabiztosan a léc alá vágta, így középpályásunk szerezte 2018 első vidis gólját. Három perccel később az előrehúzódó Nego passzát követően Lazovics 14 méterről elegáns mozdulattal pörgetett bele a labdába, de nem talált kaput.

Az első félidőben nem változott az állás, a második játékrészre pedig Tomás Tujvel, Fiola Attila, Mocsi Attila, Tamás Krisztián, Bolla Bendegúz és Szabó Bence futott ki a pályára Kovácsik Ádám, Loic Nego, Juhász Roland, Stopira és Anel Hadzic helyett.

A pihenő után először Tujvelnek kellett hárítania, aki az 59. percben egy 19 méteres lövést szedett ki a jobb alsó sarokból. A 66. percben Elvir Hadzic átadása után Kovács István próbálkozott, a labda nem sokkal, de elsuhant a baloldali kapufa mellett. Hét perccel később Szabó Bence szögletét csúsztatta meg a rövidnél Elvir Hadzic, de a kínai cserekapus jó ütemben mozdult ki a kapujából. A 78. percben ismét Tujvel hárított, a szlovák hálóőr egy erős, középre tartó lövésnél volt a helyén. Három perccel később egy kontratámadás végén Tamás Krisztián vállalkozott lövésre a tizenhatos sarkáról, de a kísérlet elkerülte a kaput. Nem sokkal később Szabó Bence is próbálkozott, de nem kellett hárítania a kínai hálóőrnek. Az utolsó percben végül kiegyenlített a Renhe, egy középre visszafejelt szabadrúgást Li Chen lőtt közelről a hálóba, így döntetlennel zártuk az első idei meccset.

Következő edzőmeccsünket jövő héten kedden, 15 órakor játsszuk a Joan Carrillo irányította Wisła Kraków ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek