TUDÓSÍTÁS

A Vidi a tabella, Nikolics a góllövőlista élére állt

Csapatunk magabiztosan tartotta itthon a három pontot az MTK ellen.

A DVSC vasárnap délutáni pécsi veresége azt jelentette, hogy játékosaink abban a tudatban léphettek pályára, ha győznek, a tabella élére állnak. Mindez a jövő heti válogatott szünet és az azt követő Loki - Vidi szuperrangadó előtt nagy lehetőséggel kecsegtetett.

Ebben a szellemben kezdtük a találkozót, Kovács, Álvarez és Kleinheisler próbálkoztak legtöbbször, de a vendégek védői nem igazán engedték a kapuhoz közel őket. Hiába támadtunk többet, az első nagy helyzet a kék-fehérek előtt adódott, Ladányi egy csel után, 8 méterről, jobbal lőtt kapura, Calatayud szépen védett. Pár perc múlva jött a válasz, Nikolics hozta helyzetbe magát, majd váratlanul, beleszúrt a labdába, éppen elment a bal alsó mellett a lövés. 5 perccel később megint Nikó volt a főszereplő, ezúttal ballal és a jobb kapufa mellé lőtt. Kanta két lövése (utóbbi az oldalhálót súrolta) után vezetést szereztünk. Kleinheisler szabadrúgását Kálnoki Kis csúsztatta a saját kapujába (1-0).

Az MTK-játékosok még magukhoz sem tértek a szerencsétlen mozdulat után, máris 2-0 állt az eredményjelzőn. Vukmir hibája után Álvarez tört kapura, önzetlenül a középen érkező Nikolicshoz passzolt, aki az ötösről a hálóba pörgetett (2-0). Ez volt támadónk nyolcadik gólja az idei szezonban.

A szünet előtt még Horváth csúsztatását jegyezhettük fel, ami mellé ment, megnyugtató előnnyel vonulhattak tehát pihenőre a játékosok.

A második játékrész elején Sándor közeli helyzetét, Ladányi kapufáját, majd Kleinheisler lövését láthatta a közönség. Felváltva támadtak a csapatok, de igazán nagy lehetőség egyik kapu előtt sem adódott. Az MTK egy percig sem adta fel a szépítés lehetőségét, és mi is próbáltunk újabb gólt szerezni, egyik sem sikerült.

A 66. percben először lépett pályára csapatunkban Nildo, akitől a későbbiekben több szép megoldást is láthattunk. A mérkőzés végén 4 percet hosszabbított Bognár Tamás, de nem változott semmi sem. A lefújást követően viszont igen, csapatunk az OTP Bank Liga, Nikolics Nemanja a góllövőlista élére állt. Sikerült tehát a terv, 3 pontos előnnyel utazhatunk két hét múlva Debrecenbe!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek