ELLENFÉL-LES

A tavaszt jól kezdő Pécs érkezik Sóstóra

A piros-fekete együttes a Debrecent búcsúztatta a kupa előző körében, a bajnokságot pedig egy újpesti győzelemmel kezdte hétvégén.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében a PMFC-Matias együttesével találkozunk. A baranyai alakulat a Szászvári SE-t (3-0), a SZEOL SC-t (4-1), a Kozármislenyt (5-0) és a DVSC-TEVA-t (1-0) búcsúztatta az első négy fordulóban, a meccsek közül csak az utolsót játszották hazai pályán. Legeredményesebb játékosuk a sorozatban a három gólos Wittrédi Dávid, aki azonban a téli szünetben Debrecenbe szerződött. 

Más változás is történt a Mecsekalján az elmúlt hónapokban, hiszen Robert Jarni személyében új vezetőedző érkezett. A horvát szakember bemutatkozása remekül sikerült, az első tavaszi bajnoki fordulóban 2-0-ra győztek Újpesten és elmozdultak a kieső helyről. A játékoskeretben is történtek cserék, a már említett Wittrédin kívül Lantos Levente is távozott, Mohl Dávid és Pölöskey Péter pedig bár maradt, nem az első csapattal készül. Érkezett három horvát, egy szerb és egy bolgár futballista, de az utánpótlásból is került fel játékos.

A párharc érdekessége, hogy tavaly ilyenkor a Ligakupa negyeddöntőjében került szembe a két csapat, akkor idegenben 1-1-et játszottunk, majd hazai pályán 3-0-ra győztünk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek